TOMISLAV STOJAK: Nećemo podržati proračun za 2019. godinu, niti ćemo podržati skupštinsku večinu

TOMISLAV STOJAK: Nećemo podržati proračun za 2019. godinu, niti ćemo podržati skupštinsku večinu

Uoči drugog nastavka 17. sjednice Gradske skupštine, predsjednik  zagrebačkog HNS-a  i zastupnik u Gradske skupštine, održao je konferenciju za novinare u prostoru Gradske skupštine.

Gradski zastupnik Stojak jasno je dao do znanja da neće sudjelovati u političkim igrama vladajuće većine, isto tako neće svoj glas dati za proračun za 2019. godinu.

-Za šest dana treba biti predložen proračun za 2019. godinu pa se ne mogu oteti dojmu da bračne svađe partnera u Gradskoj skupštini imaju puno više veze s time, nego s primanjem čovjeka zvanog Palma. Radi zaštite interesa građana Zagreba, u interesu dobrog ukusa i zdravog razuma, boljeg i kvalitetnijeg života koji će jednoga dana doći i do našeg grada, zagrebački HNS i ja osobno nećemo podržati proračun za 2019. godinu“, rekao je Stojak i dodao da se nada da neki oporbeni zastupnici neće ipak doći na ideju da manjinski podrže gradonačelnikove prijedloge u Gradskoj skupštini jer bi to zapravo značilo da odobravaju loše upravljanje Zagrebom, daju puni legitimitet „šišanju umjetne trave“, vrijeđanju žena, te da imaju razumijevanje za dugovanja ZET-a od 53 milijuna kuna u svega nekoliko mjeseci.- rekao je Tomislav Stojak.

Nestabilnost vladajućih u Gradskoj skupštini, mogla rezultirati prijevremenim izborima.

– Dio skupštinske koalicijske većine, koji sada glumi opoziciju svojem partneru, pozivam da, osim svojih zastupničkih ostavki, pokažu odmah i ostavku svoje pročelnice za kulturu, te desetine ostavki svojih članova raznih upravnih vijeća vrtića, školskih odbora, kazališnih vijeća i nadzornih odbora. Možda bi onda njihovo razmetanje sa zastupničkim ostavkama bilo vjerodostojnije“, rekao je Tomislav Stojak i dodao: – Izbora se ne boje oni koji rade, a boje oni koji prodaju demagogiju i ispraznu ideologiju. Stoga, zagrebački HNS nema niti najmanjeg straha od pada proračuna i izlaska na nove izbore, za razliku od nekih drugih stranaka. Uostalom, mnogi od njih ne bi više vjerojatno bili u prilici da u pauzama saborskih sjednica dolaze na sjednice Gradske skupštine i glume da im je stalo do problema i rješavanja stvari u Zagrebu. Pozivam ih da se već sada izjasne o neprihvaćanju proračuna
za 2019., onda je sve jasno! – zaključio je Tomislav Stojak

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak čestitao je i svim igračima Dinama, njihovom treneru Nenadu Bjelici sa suradnicima i vodstvu kluba na sjajnim rezultatima ove sezone i na izborenom proljeću u Europskoj ligi.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply