NENAD BJELICA: Sutra samo pobjeda dolazi u obzir

NENAD BJELICA: Sutra samo pobjeda dolazi u obzir

Uoči utakmice 4. kola grupne faze UEFA Europa lige između Dinama i Spartaka iz Trnave, glavni trener Dinama Nenad Bjelica i vratar Dominik Livaković održali su press konferenciju za novinare.

Sutrašnja utakmica protiv slovačkog prvaka, Dinamu može donijeti priliku da osigura proljeće u Europi, na koje se čeka od daleke 1970. godine.

Osjećate pritisak uoči utakmice?

– Povijesne utakmice očekujem na proljeće, time sam sve rekao. Ne bi si mogao oprostiti ni poraz u slabijoj utakmici, uvijek postoji pritisak, sami si ga stvaramo i sutra ćemo dati maksimum. Želim da igrači uživaju u atmosferi koju su svojim igrama stvorili. Nemamo vremena za taktičko-tehnička poboljšanja. Ovo će biti naša 25 utakmica ove sezone, ekipa dobro trenira i uvijek pred europsku utakmicu ostajemo u klupskom hotelu. Najveći zadatak je održavanje dobre klime, da atmosfera bude opuštena i istovremeno da igrači budu našpanani i maksimalno agresivni za ovakvu utakmicu. – rekao je trener Dinama Bjelica.

Što ste naučili iz prve utakmice u Trnavi? 

-Nismo igrali prvo poluvrijeme kao u drugom, ali primili smo slučajan gol, u utakmici koju smo imali pod kontrolom. Igrali smo s puno dugih lopti, nismo igrali otpočetka kako smo zamislili. To su stvari koje trebamo popraviti, ali jako malo vremena imamo za trening, stalno oporavljamo ekipu da budu spremni za nadolazeće utakmice. U ovom trenutku kontraproduktivno ih je opteretiti s taktičko-tehničkim treninzima. Spartak je vrlo dobra momčad, pokazala je to u prošloj međusobnoj utakmici, i u svim ostalim europskim utakmicama. Radi se o jednoj ozbiljnoj momčadi, koja ima momčadski duh i kvalitetu. Respektiramo i cijenimo to, znamo da ćemo se jako morati pomučiti da pobijedimo. Od početka utakmice ulazimo da pobijedimo, neovisno o protivniku. Znamo da se Spartak brani sa svih 11 igrača, vidjet ćemo sutra hoće li imati istu taktiku. Riskirat ćemo sve za pobjedu, imamo sjajnu momčadi i dečke, sretan sam što ih treniram i s njima bi na kraj svijeta.  – rekao je Bjelica.

Kalkulirate li da će i bod biti dovoljan za prolazak skupine?

– Razmišljam samo o pobjedi, ja imam taj problem što volim pobjeđivati. To moji igrači osjećaju, prihvaćaju tu moju energiju koju prenosim na njih. Sutra ćemo dati sve od sebe, to jedino zahtijevam od njih. Naša najveća snaga je što smo sjajna momčad. Nema nikakvih kalkulacija, samo je pobjeda jedino u glavi. – zaključio je trener Modrih.

Utakmica Dinamo – Spartak počinje u 21:00 sat, a ulazi maksimirskog stadiona na tribinama istok i zapad bit će otvoreni od 19:00 sati. Kako bi navijači izbjegli gužvu pozivamo sve da dođu što je ranije moguće.

Tekst: GNK DINAMO//ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

 

Leave a Reply