GORDAN MARAS: Bandiću pokaži većinu do ponedjeljka ili idemo na izbore

GORDAN MARAS: Bandiću pokaži većinu do ponedjeljka ili idemo na izbore

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras na konferencije za novinare zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poručio da, zajedno s koalicijskim partnerom HDZ-om, do ponedjeljka pokaže imaju li u Gradskoj skupštini većinu ili neka se povuku i raspišu izbore.

“U Zagrebu se ne rješavaju problemi, imamo ogroman problem s otpadom, nezakonitim održavanjem javne rasvjete, ne funkcionira opremanje škola i vrtića, a od jučer ne funkcionira ni Gradska skupština”, ustvrdio je Maras.

Čelnik zagrebačke organizacije SDP-a pritom se referirao na događaje od ponedjeljaka, kada je sjednica Skupštine odgođena za idući tjedan jer oporba nije htjela držati kvorum nakon što su sjednicu napustili Neovisni za Hrvatsku, kojima nije ispunjen zahtjev da se Bandić ispriča zato što je ugostio Dragana Markovića Palmu, političara iz srpske općine Jagodina.

“Dajemo rok Bandiću i HDZ-u da do ponedjeljka pokažu većinu, a ako je nemaju neka se povuku i raspišu izbore”, kazao je Maras koji smatra da je vladajuća koalicija u Zagrebu izgubila većinu.

Na podsjećanje kako čelnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović nije rekao da će njegova stranka izaći iz skupštinske većine, Maras je rekao da većina funkcionira ako funkcionira i Skupština.

“Skupština ne funkcionira, znači većine nema i ne čekam ja Hasanbegovićev ‘bijeli dim’ kao bi shvatio da većina ne funkcionira”, kaže Maras i dodaje kako Skupština nije “igralište Bandića i Hasanbegovića”.

I on smatra da gradonačelnik Zagreba ne bi trebao ugošćavati ljude poput Markovića Palme, no, taj stav njega i SDP ne svrstava na istu stranu s Hasanbegovićem, koji “ima svoje motive, dok mi želimo da građani dobiju kvalitetnu i odgovornu vlast”.

Komentirajući Bandićev model vladavine, ustvrdio je kako je građanima zlo od političke trgovine i sumnje na korupciju na najvišim razinama. “Građani Zagreba to ne zaslužuju pa treba očistiti politički otpad”, kaže Maras.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply