GORDAN MARAS: Kada je promocija gradonačelnika u pitanju, onda je novac neupitan

GORDAN MARAS: Kada je promocija gradonačelnika u pitanju, onda je novac neupitan

Uoči sjednice Gradske skupštine,  predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb, Gordan Maras  i Gradski zastupnik Zvane Brumnić (SDP), održali konferenciju za novinare na  temu Izvršenje i rebalans proračuna te politička trgovina koja se odvija u Gradskoj skupštini.

– Ova Gradska skupština odvija se pod velikim dojmom političke trgovine, koju gradonačelnik provodi novcem građana Grada Zagreba, a koliko je efikasan u trošenju novca, dokaz je izvršenje proračuna u proteklih šest mjeseci. – rekao je Gordan Maras.

– Kada treba dati novac, za širenje svog utjecaja onda je realizacija projekta 80%, a kada se radi o komunalnim akcijama onda je realizacija 10%, ili u slučaju žičare samo 5% .-  rekao je Maras.

Gradski zastupnik SDP-a Zvane Brumnić osvrnuo se na rebalans proračuna koji je na dnevnom redu 17. sjednice Gradske skupštine.

-Rebalans proračuna koji danas vidimo pokazuje to da gradonačelnik niti troši sustavno, niti razumije koje su potrebe građana grada Zagreba. Svjesni smo neki dan kiše u gradu Zagrebu koja je poplavila sve ceste gdje se nije moglo voziti po glavnim gradskim cestama, a odvode održavaju privatne firme. –  rekao je Brumnić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply