TOMISLAV STOJAK: Uprava ZET-a je ili nesposobna ili je nije briga, za loše poslovanje

TOMISLAV STOJAK: Uprava ZET-a je ili nesposobna ili je nije briga, za loše poslovanje

Komentirao je stanje u ZET-u, gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak, na održanoj konferenciji za novinare u prostorima Gradske skupštine, uoči nadolazeće sjednice Gradske skupštine, na kojoj ćese od brojnih točaka naći i točka o poslovanju ZET-a.

-U posljednjih šest mjeseci, ZET bilježi gubitak od 54 milijuna kuna, pa se pitam da li ZET vode nesposobni ili ih nije briga za poslovanje, jer u konačnici njihova dugovanja pokrit će građani Zagreba.- rekao je Tomislav Stojak.

Od početka godine ZET se izdvojio iz Holdinga i pripao je Gradu, pa je Stojaku upitna i samostalnost uprave ZET-a.

-Podsjećam da je ZET od početka ove godine pod upravljanjem grada Zagreba. I dalje postoji uprava ZET-a koja bi trebala raditi taj posao, ali stječe se dojam da oni ne rade svoj posao. Takvo stanje u ZET-u mora nas posebno zabrinuti, jer ovakav gubitak, mogao bi rezultirati za ukidanjem pojedinih autobusnih linja, tada građani neće dobiti adekvatnu usluga, za onu cijenu koju plaćaju prijevoz.- rekao je Tomislav Stojak.

ZET isto tako bilježi i manju prodaju karata, a i najavljeni projekti kao što je gradnja tramvajske pruge od Kvaternikovog trga do Kosnice, upitna je za slijedeću godinu.

– Čak i onaj veliki najavljeni projekt, gradnja tramvajske pruge od Kvatrića do Kosnice se ovim izmjenama proračuna s 29 milijuna kuna smanjuje na 500 tisuća kuna. Ponovno je jasno da se niti jedan strateški projekt u Gradu koji je najavljen ne može dovršiti do kraja.- zaključio Tomislav Stojak.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply