Otvoren natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima nižega socio-ekonomskog statusa

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima nižega socio-ekonomskog statusa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvorilo je natječaj za dodjelu deset tisuća stipendija redovitim studentima nižega socio-ekonomskog statusa za tekuću akademsku godinu, prijave su do 6. studenoga ove godine, a tim stipendijama, istaknula je ministrica Blaženka Divjak, svima se pružaju jednake mogućnosti za obrazovanje.

Natječaj je objavljen za akademsku godinu 2018./2019. za stipendije redovitim studentima nižega socio-ekonomskog statusa, stipendije iznose 1200 kuna mjesečno, a isplaćuju se tijekom devet mjeseci, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Zahvaljujući sinergiji državnoga proračuna i EU fondova stipendije prošle godine povećane gotovo dvostruko

U priopćenju se navode riječi ministrice Divjak kako je prošle godine, zahvaljujući sinergiji državnoga proračuna i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja povećalo broj socio-ekonomskih stipendija s 5400 na čak deset tisuća godišnje.

“Važno je da se kao društvo brinemo, ali i aktivno pomažemo, kako bismo svima pružili jednake mogućnosti za obrazovanje“, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja.

Navedeno je kako se ovim stipendijama pridonosi povećanju dostupnosti visokog obrazovanja i unaprjeđenju socijalne dimenzije visokog obrazovanja te povećanju završnosti u visokom obrazovanju za redovite studente preddiplomskih sveučilišnih studija, diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Novčana sredstva za ovaj natječaj osigurana su u Državnome proračunu i Europskome socijalnom fondu (ESF) – Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020 u sklopu projekta “Dodjela stipendija studentima nižega socio-ekonomskog statusa”. Iznos stipendije je 1200 kuna, a isplaćuje se mjesečno tijekom devet mjeseci.

Detaljne informacije o natječaju su na poveznici: Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Damir SENČAR

Leave a Reply