Završeni radovi na Kamenitoj ulici i Kamenitim vratima

Završeni radovi na Kamenitoj ulici i Kamenitim vratima

Radovi koji su započeli sredinom srpnja, u Kamenitoj ulici, napokon su završili sa zadnjim danima rujna. Napravljena je rekonstrukcija prometnice s oborinskom odvodnjom i svim postojećim instalacijama, a na nogostupima i kolniku ugrađene su kamene kocke umjesto dosadašnjeg asfalta. Unutar portala Kamenitih vrata izvršeni su i radovi na obnovi molitvenih klupa i postolja za paljenje svijeća te bojanju stropa. Ukupna vrijednost radova iznosi 2 milijuna kuna.

Završetak radova obišao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu župnika Nedjeljka Pintarića iz Župe Sv. Marka, kojoj pripada svetište  Majke božje od Kamenitih vrata.

-Sretan sam što smo nakon kule, obnovili i sama kamenita vrata i Kamenitu ulicu, omiljeno mjesto brojnih Zagrepčana i turista koji dođu posjetiti naš Grad.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

-Zahvaljujem Gradu Zagrebu, što je najposjećenije svetište u Zagrebu, obnovljeno, te pozivam sve sugrađane da dolaze u što većem broju, zapale svijeću i pomole se Majci božjoj koja je velika pomoćnica svih građana i svih vjernika koji ovdje hodočaste.- rekao je Nedjeljko Pintarić, župnik Župe Sv. Marka.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: HINA/ Denis CERIĆ

 

 

 

Leave a Reply