#BE ACTIVE NIGHT: Noćno vježbanje na Europskom trgu

#BE ACTIVE NIGHT: Noćno vježbanje na Europskom trgu

U subotu, 29. rujna 2018. u vremenu od 21:00 do 23:00 sata na Europskom trgu u Zagrebu održat će se noćno vježbanje za sve u okviru Europskog tjedna sporta. Organizator je Sportski savez Grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za sport i mlade.

Naime, u tijeku je obilježavanje Europskog tjedna sporta čije je veliko otvaranje održano na Jarunu 22. rujna u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport, a razne sportske aktivnosti diljem zemlje na programu su do 30. rujna 2018.

Ove će se godine prvi puta održati noćno vježbanje na brojnim lokacijama u Europi, ali i u pet hrvatskih gradova pod nazivom #BeActive Night. Radi se o konceptu zabavnog vježbanja za sve građane s ciljem poticanja na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine.

Zagrebački #BeACtive Night  održat će se 29. rujna na Europskom trgu u centru grada u organizaciji i u suradnji Sportskog saveza Grada Zagreba i Gradskog ureda za sport i mlade.

Na toj će lokaciji u vremenu od 21:00 do 23:00 sata  biti organizirane zabavne aerobik vježbe za sve uzraste, za osobe s invaliditetom i gluhe, kao i pokazne vježbe u nekim drugim sportovima.

Podršku projektu dali su brojni hrvatski sportaši, a aktivno će u njemu u Zagrebu sudjelovati Andrea Ivančević, Damir Martin, Anton i Josip Glasnović,Kristina Tomić, Vedran Golec, košarkašice Medveščaka i košarkaši Cibone, rukometašice Lokomotive, zagrebački sportaši s invaliditetom kao i zagrebački gluhi sportaši.

Svi zainteresirani građani mogu se slobodno uključiti u vježbanje.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ilustracija

Leave a Reply