ZET: Izmjene u autobusnom prometu tijekom vikenda

ZET: Izmjene u autobusnom prometu tijekom vikenda

Autobusna linija 150

Zbog završnih radova na rekonstrukciji Kamenite ulice, autobusna linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) će od subote 22. rujna u 8 sati, do ranih jutarnjih sati nedjelje 23. rujna, prometovati  djelomično izmijenjenom trasom. Autobus će iz smjera Tuškanca voziti uobičajenom trasom do raskrižja Vranyczanyeve i Ćirilometodske ulice gdje će skretati lijevo u Ćirilometodsku i nastaviti vožnju ravno uz zgradu Hrvatskog sabora, a zatim skrenuti desno u Ulicu 29.X.1918. i potom lijevo u Opatičku ulica i u nastavku uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. U povratku će autobus voziti redovitom trasom.

Za vrijeme izvođenja radova, autobusna stajališta Katarinin trg i Habdelićeva bit će izvan funkcije, a istovremeno će se uvesti privremena stajališta u Vranyczanyevoj ulici kod Ćirilometodske te u Ulici 29.X.1918. kod Opatičke.

Autobusna linija 201

Zbog radova koji uvjetuju zatvaranje Ulice Srebrnjak u zoni kućnog broja 15, autobusna linija 201 (Kaptol – Kvaternikov trg) će od subote 22. rujna u 8 sati do nedjelje 23. rujna u 20 sati, prometovati djelomično izmijenjenom trasom: Kaptol – Bijenička cesta – Lašćinska cesta – Petrova ulica – Ulica Dragutina Domjanića – i u nastavku redovnom trasom

Iz smjera Kvaternikovog trga, autobus će voziti trasom: Kvaternikov trg – Petrova ulica – Lašćinska cesta – Bijenička cesta – i u nastavku redovnom trasom.

Za vrijeme obilaznog prometovanja, linija 201 koristit će sva usputna stajališta.

Autobusna linija 105

Zbog radova u Jurjevskoj ulici kod kućnog broja 15, autobusna linija 105 (Kaptol – Britanski trg) će u nedjelju 23. rujna, od 8 do 20 sati, voziti djelomično izmijenjenom trasom.

S Kaptola će autobusi voziti redovnom trasom do raskrižja Mlinarske i Jurjevske ulice, gdje će skrenuti u Jurjevsku ulicu i nastaviti uobičajenom trasom do Britanskog trga.

Iz smjera Britanskog trga, autobusi će voziti redovnom trasom do raskrižja Jurjevske i Mlinarske ceste, zatim skrenuti u Mlinarsku cestu i dalje nastaviti redovnom trasom do Kaptola.

Autobusno stajalište Ilirski trg privremeno će biti izvan funkcije.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

 

 

Leave a Reply