Danas je Dan bez automobila u središtu Zagreba

Danas je Dan bez automobila u središtu Zagreba

Danas se zaključuje Europski tjedan mobilnosti, pa se središte Zagreba zatvara za promet motoriziranim vozilima, građani će moći doživjeti što bi smanjenje prometa značilo za kvalitetu njihova života.

Proširenje pješačke zone donosi uštedu energije, smanjenje emisije ugljikova dioksida, povećanje gospodarskih aktivnosti te razvoj kulture i umjetnosti.

Zato Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada za subotu priprema pilot projekt proširenja pješačke zone u središtu Zagreba.

Atraktivnim će sadržajima biti obogaćena sjeverna strana Zrinjevca koja je dio planiranog pješačkog pravca od Masarykove do Amruševe ulice. Program će trajati od 8,00 do 20,00 sati.

Murale će na kolniku oslikavati Slaven Kosanović Lunar, najslavniji hrvatski umjetnik grafita.

Posjetitelje očekuju i koncerti klasične glazbe. U 11 sati nastupaju gitaristi Luka Lovreković i Ivan Šimatović, u 14 violončelisti Martin Kutnar i Janko Franković, a u 17 sati počinje klavirski koncert Danijela i Ljubomira Gašparovića.

U slučaju kiše program će biti odgođen.
Danas je  promet motoriziranih vozila obustavljen  od 8,00 do 22,00 sata, zatvoreno od  Gundulićeve, Mesničke, Gornji grad, Jurišićeva, Palmotićeva, Boškovićeva do Hebrangove ulice.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply