NENAD BJELICA: Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri

NENAD BJELICA: Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri

Rekao je trener Nenad Bjelica na konferenciji za novinare nakon sjajne utakmice u kojoj je Dinamo potopio Ferenbahce 4:1.

– Mislim da je ovo bila sjajna večer mojih igrača, naše publike i svih koji vole Dinamo. Možemo biti ponosi onim  što smo vidjeli. Zadovoljan sam igračima, pred golom smo pokazali veću dozu efikasnosti. Postigli smo četiri zgoditka, imali dvije prečke i još puno situacija koje su mogle uroditi plodom. Izuzetno sam sretan i ponosan. Ponosan sam i zbog atmosfere na stadionu. Trebamo tako nastaviti, tri boda nam daju samo tri boda, treba nastavi raditi i pripremati se za svaku sljedeću utakmicu.- rekao je trener Dinama, Nenad Bjelica

Dinamo je držao dobar ritam cijelih 90 minuta, nije padao u formi.

-Ovakav rezultat daje dodatnu energiju, mi smo odigrali već 14. utakmicu dosad. Momčad je dobro pripremljena, dosta dobro fizički izgledamo. Uvijek želimo tako igrati, iako nije svaka utakmica ista. Pun stadion također daje dodatan motiv. Na poluvremenu smo rekli igračima da nastave ispunjavati zadatke, rezultat je bio dobar i da pozivamo na oprez. Osim kod prekida, praktički smo perfektno odigrali utakmicu. – rekao je Bjelica.

Momčad još uvijek ima prostora za napredak, naša klupa je duga, to je pokazala danas sjajna igra Šunjiča.

-Sjajni su bili svi, Šunjić, Gojak, Olmo, Hajrović…. Obrana je bila gotovo besprijekorna, Stojanović je odigrao utakmicu života. Odigrali smo utakmicu bez greške, prekid nas je koštao gola i male kratke nervoze. Također, Rrahmani na lijevom beku, dobio je šansu i pod velikom pritiskom odigrao veliku utakmicu. Čestitke svim mojim igračima. Nabrojite igrača koje nije bilo (Majer, Moro, Šitum…), koliko je tu još kvalitete i energije. Imamo jako puno neiskorištenog potencijala. Svima dajemo na važnosti, tijekom cijele jeseni želimo biti na ovakvom nivou.

Sjajna pobjeda, i dobar početak Europske lige, dovoljno dobar razlog da se ova utakmica proglasi najdražom i najvećom pobjedom u karijeri, trenera Bjelice.

-Mogu reći da je jedna od najdražih pobjeda! I jedna od tri najvećih! Ova pobjeda pokazuje da sam kao trener na dobrom putu, da me igrači slijede i to je najvažnije. U kratkom periodu stvorili smo snažnu momčad, gdje svako gine za svakog, gdje nema velikih zvijezda, a u biti su svi zvijezde kako igraju. Obitelj smo, nema problema unutar momčadi, radimo dobro, koncentrirano, ne padamo u euforiju. Idemo dalje. – rekao je Bjelica.

Večeras se igrala i druga utakmica u našoj skupini, u kojoj je Spartak pobijedio Anderlecht, i pokazao da je klub koji nije najslabija karika u skupini.

-Taj rezultat pokazuje da je Anderlecht ranjiv, a Spartak dobra momčad. Od prvog dana počele su priče da je Spartak najslabiji u grupi, a zasluženo su u ovoj fazi, izbacili su ozbiljne momčadi. Imamo četiri momčadi koje mogu proći skupinu. Fokus je na iduće utakmice, tek nakon Hajduka razmišljat ću i pogledati po prvi puta Anderlecht. – rekao je trener  Nenad Bjelica.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply