Dva dana Zagorja na Trgu bana Jelačića

Dva dana Zagorja na Trgu bana Jelačića

Dvodnevna manifestacija “100 % Zagorsko” započela je u petak i trajat će do subote na Trgu bana Jelačića u Zagrebu gdje se na 111 štandova predstavlja 120 izlagača, poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i s proizvodima tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, uz kulturno-zabavni program.

-Deveti puta za redom održava se manifestacija “100 % Zagorsko”, gdje se promovira naše Zagorje i naš lijepi Kaj.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Zagorci su u Zagreb donijeli pregršt svojih proizvoda kao što je: bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri. Tu su i sirevi, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, ali i licitari i tradicijske igračke. Posjetitelji mogu uživati i u poznatim zagorskom štruklama i tradicionalnim “babičinim kolačima”.

-Dijeli nas samo brijeg, dobro smo povezani i cestom, a uskoro će biti elektrificirana i željeznička pruga. Prema tome, imamo sve preduvjete da imamo dobru suradnju, a ono što je još bitnije da imamo dvoznamenkasti broj povećanje broja dolazaka gostiju – i mi i grad Zagreb.- rekao je župan Kolar.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Siniša Hajdaš Dončić, koji je iz Zaboka, pozvao je posjetitelje da uživaju, kupuju, troše pare na manifestaciji te da i dalje posjećuju Krapinsko-zagorsku županiju i uživaju u vinu, hrani, pa čak i u domaćoj proizvodnji piva, što je novitet.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić rekao je da je danas već probao zagorske, domaće štrukle, te da mu je drago da su Zagrepčanke i Zagrepčani deveti put domaćini prijateljima iz Hrvatskog zagorja, turističke destinacije koja još nije otkrivena do kraja. “Jednom kad odeš u Zagorje, uvijek se Zagorju vraćaš. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, našim zagorcima.”, poručio je Mikulić.

Manifestacija 100% Zagorsko, završava sutra u subotu u 20,00 sati.

Tekst: HINA//ZNA

Foto: Inga ĆUŽIĆ

Leave a Reply