DAVIS CUP: HRVATSKA – USA 2:1

DAVIS CUP: HRVATSKA – USA 2:1

Drugog dana polufinala Davis Cupa u Zadru, Amerikanci Bryan i Harrison, prekinuli su Hrvatski niz pobjeda u paru, Dodigu i Paviću sportska sreća nije bila naklonjena.

Četiri sata i 43 minute trajala je sjajna borba, meč prepun preokreta u kojem su Amerikanci Mike Bryan i Ryan Harrison pobijedili Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 7-5, 7-6 (6), 1-6, 6-7 (5), 7-6 (5) te pružili priliku svojoj reprezentaciji da pokuša doći do velikog preokreta i prve pobjede nad Hrvatskom u Davis Cup dvobojima.

Dodig i Pavić nakon dva izgubljena seta, vratili su se u igru, i na kraju izborili peti set, koji na kraju nisu mogli okrenuti u svoju korist i donijeti Hrvatskoj još jednu pobjedu.

-Objektivno bili smo bolji, moram pohvaliti  Ivana i sebe, da smo se iz nemogućih situacija vračali u meč. Nakon svega ostaje malo razočaranje.-rekao je Mate Pavić, na konferenciji za novinare nakon meča.

Publika je bila sjajna, bez obzira na rezultat, našem paru bili su dobar vjetar u leđa, za vrijeme cijelog meča.

-Ovo je bilo nešto posebno, svi su bili uz nas, iako smo izgubili, publika nas je na kraju bodrila. Sutra  moraju Marin i Borna, završiti posao i odvesti nas u finale.- rekao je Ivan Dodig.

Marin Čilić sutra igra prvi meč, protiv Johnsona

-Promjena još uvijek nema, tako da će Čilić igrati protiv Johnsona. U tom meču nebi trebalo biti iznenađenja, i pobjeda je na našoj strani. Što se tiče današnjeg meča, treba čestitati Amerkinacima, nekada je za pobjedu potrebna sportska sreća, a mi je danas nismo imali. Još jednom bi želio zahvaliti publici na sjajnoj podršci. – rekao je izbornik Željko Kraja.

Osim sjajne publike koja je došla sa svih strana, Hrvatske, s tribina naše tenisače bodrila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u društvu supruga Jakova, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dačić, Janica Kostelić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, te mnogi drugi.

Marin Čilić sutra protiv Johnsona igra u 11,00 sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply