Otvoren 11. ZeGeVege festival

Otvoren 11. ZeGeVege festival

Na Trgu bana Jelačića, već 11. godinu zaredom brojni izlagači, predavači i gosti sudjeluju na najvećem veganskom festivalu u ovome dijelu Europe – ZeGeVege festivalu koji je započeo danas 7. rujna i trajat će do sutra 8. rujna, festival je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

-Pozivam sve svoje sugrađane da posjete festival i da barem jednom tjedno konzumiraju veganske proizvode.- rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

-Predivna atmosfera već od ranog jutra, na 11. ZeGeVege fastivalu koji se nalazi na glavnom zagrebačkom trgu. Veganski način prehrane u velikom broju prihvaćen je u svijetu, a i kod nas ima ljudi koji sve više primjenjuju takav način prehrane. Pozivam sve građane da posjete naš festival na kojem je još veći broj izlagača nego prijašnjih godina. – rekao je Luka Oman.

Na 11. ZeGeVege festivalu, posjetitelji mogu probati, kebab, burger, gulaš, falafel u wrapu, pašticadu, tjestenine, indijske samose, soparnik, sirove torte, sladoledi, čokolade, štrudle, svježi smoothiji i zeleno craft pivo s ekstraktom konoplje samo su neki od proizvoda koji će mamiti brojne posjetitelje hrvatske Veganmanije. Zanimljiva predavanja i radionice kuhanja izmjenjivat će se svaki puni sat, a za dodatnu ugodnu, pozitivnu i veselu atmosferu, po čemu je ZeGeVege poznat, pobrinut će se plesne skupine.

Po prvi puta na festivalu predstavit će se projekt udruge Prijatelja životinja, pod nazivom Mreža za zaštitu životinja, kojem  je cilj umrežavanje svih onih koji se brinu o sprečavanju napuštanja životinja i na  zbrinjavanju napuštenih životinja. Jedan od ciljeva tog projekta je utjecaj na lokalnu zajednicu, da propišu obaveznu trajnu sterilizaciju, uz evidentirane izuzetke, i da provode kontrolu mikročipiranja svih pasa.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply