FOTO/MILAN BANDIĆ: Nadam se da će slijedeće godine, besplatne udžbenike, dobiti svi učenici

FOTO/MILAN BANDIĆ: Nadam se da će slijedeće godine, besplatne udžbenike, dobiti svi učenici

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića i  Katarine Milković, pomoćnice pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, posjetio je škole u Gunji, Vrbanji i Drenovcim, te područnu školu Preseka, u Gradu Vrbovcu. 

Grad Zagreb u posljednjih pet godina, osigurao je udžbenike  za 1272 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja, općina Gunja, Vrbanja i Drenovci.

Gradonačelnik Milan Bandić, prilikom posjeta Gunji, i osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić proglašen je počasnim građaninom tog grada.

– Jako  je to velika pomoć roditeljima i mještanima općine Gunja. Zahvaljujemo se gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu. Petu godinu za redom dobivamo radne bilježnice i pribor od Grada Zagreba, mi smo zaista posebno područje od posebne državne skrbi.  Nijedna od pet slavonskih županija, nijedna općina nije ispod nas. Mi smo nažalost takvi kakvi jesmo i svaka pomoć je dobrodošla. Škola je nažalost pala ispod tristo učenika, sada je 270 učenika, u moje vrijeme je bilo 1400 učenika u osnovnoj školi. Vrijednost donacije je oko 300 tisuće kuna za osnovnu i srednju školu. – rekao je načelnik općine Gunja, Anto Gutić.

– Zahvalila bih gospodinu Milanu Bandiću za ovu hvale vrijednu donaciju i što misli na roditelje naših učenika. Mi smo zaista ovdje siromašan kraj, zbog toga što ovdje ima dosta nezaposlenih. U zadnjih deset godina od kako sam ja ravnateljica škole, otišlo je 60 % učenika. Mislim da je ovo krajnje vrijeme da se stvarno zabrinemo, jer ove godine je nažalost upisan samo jedan prvi razred. Iako smo mala škola izabrani smo među 48 škola koja će raditi po  eksperimentalnom programu, za sada sve ide po planu i drago nam je što smo dio te priče.  – rekla je ravnateljica OŠ Ivan Meštrović u Drenovcima Marijana Raguž.

Nakon obilaska i posljednje osnovne škole Mare Švel Gamiršek, u Vrbanji, gradonačelnik Milan Bandić, izrazio je želju da slijedeće školske godine, Vlada donira udžbenike i radne bilježnice,  svim osnovnim i srednjim školama poplavljenih područja, općina Gunja, Vrbanja i Drenovci

– Meni je drago da sam ovdje, obišli smo škole od Gunje preko Drenovaca do Vrbanje. Evo nas po peti puta ovdje u Vrbanji, drago mi je da smo zajedno, kažu ljudi da je dobro činiti dobro, a djela govore više od tisuću riječi. Vidimo se iduće godine, ja sam uvjeren da ćemo iduće godine privoliti Vladu, da sva djeca u Hrvatskoj dobiju besplatne udžbenike za osnovne i srednje škole. Tako ćemo iduće godine ispred Grada Zagreba doći ovdje na kavu, a Vlada će osigurati besplatne udžbenike za Gunju, Drenovce i Vrbanju. – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Područna škola Preseka, nalazi se u Vrbovcu, i Grad Zagreb, je na inicijativu roditelja te područne škole, pomogao u donaciji radnih bilježnica i školskog pribora.

– Evo nalazimo se u područnoj školi Preseka koja je jedna od pet područnih škola prve osnovne škole Vrbovec. Danas smo obišli kao što znate Gunju, Drenovce i Vrbanju. I osim za potrebe učenika tih škola, Grad Zagreb je osigurao i pripadajuća obvezna nastavna sredstva, radne bilježnice za potrebe škole. Na inicijativu roditelja, gradonačelnik je odobrio sredstva doznačio ih područnoj školi, odnosno prvoj područnoj školi Vrbovec za potrebe 58 učenika Preseke.- rekla je, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply