Započeo 68. Memorijal Borisa Hanžekovića

Započeo 68. Memorijal Borisa Hanžekovića

Predstavljanjem zvijezda mitinga u utorak je na stadionu Mladosti na Savi započeo IAAF međunarodni atletski miting u sklopu kojeg će se održati i 68. memorijalna utrka “Borisa Hanžekovića”na 110  m s preponama.

Na ovogodišnjem natjecanju našlo se sedmoro pobjednika Dijamantne lige, a zanimljivo je da je među zvijezdama mitinga predstavljen i ruski preponaš Sergej Šubenkov koji, nažalost, zbog ozljede nije mogao nastupiti u memorijalnoj utrci na 110 metara.

Među zvijezdama predstavljenim na svečanom otvaranju bili su Južnoafrikanac Luvo Manyonga (skok u dalj), Turčin Ramil Guliyev (200 m), Kenijac Elijah Manangoi (1500 m), Španjolac Orlando Ortega (110 m prepone), Brazilac Thiago Braz (skok motkom), te Amerikanke Brianna McNeal i Dawn Harper-Nelson (100 m prepone) i najbrža žena svijeta u ovoj sezoni Marie-Jose Ta Lou (100 m) iz Obale Bjelokosti.

Domaće atletske zvijezde predvodila je peterostruka europska i dvostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, čiji će “dvoboj” s iznenađujućom pobjednicom “Dijamantne lige”Kubankom Yaime Perez biti jedan od šlagera ovogodišnjeg “Hanžeka”.

Uz Sandru, na atletsku stazu stadiona na Mladosti izašli su i hrvatska rekorderka na 100 m prepone Andrea, hrvatski rekorder u skoku motkom Ivan Horvat te vlasnik nacionalnog rekorda i bronce sa svjetskog prvenstva u bacanju kugle Stipe Žunić.

Tekst: HINA

Foto:  arhiva Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply