68. HANŽEK: Ivančević oborila hrvatski rekord, Perković sjaninm hicem pomela konkurenciju

68. HANŽEK: Ivančević oborila hrvatski rekord, Perković sjaninm hicem pomela konkurenciju

Hrvatska sprinterica Andrea Ivančević oborila je na mitingu u Zagrebu hrvatski rekord na 100 metara prepone.

Ivančević je u jakoj konkurenciji stigla na cilj četvrta s vremenom od 12.85 sekundi, čime je za dvije stotinke popravila svoj nacionalni rekord iz 2015. godine iz Szekesfehervara. Andrea je bila i sama iznenađena ovakvom utrkom s obzirom na loše uvjete na stadionu Mladosti.

“Čekam ovakvu utrku puno, jako dugo, još od 2015. Jako sam ponosna i sretna što sam to napravila na ovom stadionu, na svom najdražem natjecanju, a pogotovu nakon lošeg nastupa na EP-u u Berlinu, gdje sam bila ljuta i razočarana. Ovo je stvarno fenomenalno, iako bih rekla da sam neke stvari mogla bolje napravit, ali državni rekord je tu, neću se žaliti. Konkurencija je pomogla, ja volim trčati s brzim curama i to me motivira”, kazala je Zagrepčanka.

Sandra Perković hicem od 67,6 metara pomela konkurenciju

Nakon lošeg završetka Dijamante lige, Sandra Perković, pred svojom publikom pokazala je tko je vladarica u svojoj disciplini.

-Najljepše je bacat doma. Došla sam u Zagreb poražena, depresivna i to na mokar krug. Presetna sam.  Meni je ovih 67.60 metara velika satisfakcija, Ponosna sam na Zagrepčane što su me po ovoj kiši došla podržat.

Sandra se tako “osvetila” Kubanki Jaime Perez, koja je slavila u Bruxellesu.

“Izgubila sam od nje u Stockholmu, onda na jednom trening-natjecanju u Njemačkoj i u Bruxellesu. Imam omjer pobjeda valjda 46-3 protiv nje. A danas se vidjelo ko je mene pobijedio u Bruxellesu, čak sam u zadnjoj seriji navijala za nju da baci što više, kao i za Brazilku De Morais, koja je u Belgiji također bila bolja od mene. Nema veze, meni je možda i trebao taj poraz u Bruxellesu”, izjavila je Perković.

Tekst: HINA

Foto:  HINA / Denis CERIĆ /Damir SENČAR/

Leave a Reply