TOMISLAV STOJAK: Laka obećanja, problem su ovog grada

TOMISLAV STOJAK: Laka obećanja, problem su ovog grada

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak na savskom nasipu kraj tramvajskog okretišta Savski most, održao je konferenciju za novinare, na kojoj je prozvao gradonačelnika Milana Bandića na odgovornije urbano planiranje i raspolaganje novcem građana.

– Politika Grada Zagreba prema ključnoj prometnoj i komunalnoj infrastrukturi stihijska je i bez jasne vizije. Ako niste znali, mi se nalazimo na sunčalištu na Savi. Ovdje su igrališta, pješčanici, kafići, vježbališta za građane, igrališta za djecu, dakle, sadržaji kakve bi svaki veliki grad kao što je Zagreb trebao imati na svojoj rijeci. To je nešto što je gradonačelnik i gradska uprava obećala, i sa 1. 6. je pušteno u funkciju, projekt je koštao 20 milijuna kuna, a to što mi to sve ne vidimo na ovom mjestu, to je naš problem što smo povjerovali u još jedan projekt, koji nije ostvariv i za kojeg u početku nisu bila osigurana sredstva! – rekao je Tomislav Stojak.

Stojak je aludirao na projekt Aktivnosti na Savi, koji se do danas nije realizirao, a bio je predstavljen u travnju ove godine, po projektu do ovog ljeta trebali su se napraviti privremeni montažni objekti među kojima su sustav za prikazivanje filmova, višenamjenski paviljoni, sunčališta i bazeni.

– Na žalost rijeka Sava još uvijek razdvaja ovaj grad, a ne spaja, i zato smo danas tu, zbog mostova koji spajaju Zagreb, a jedan od mostova je ispred nas, a to je Most slobode, koji je  u katastrofalnom stanju, trebao je već biti u sanaciji, na žalost ta sanacija nije krenula iako je natječaj raspisan, izvođači  radova su poznati, ali radovi još nisu počeli,- kazao je Tomislav Stojak, predsjednik zagrebačkog HNS-a, i gradski zastupnik.

Zagreb ima osam mostova, od toga šest mostova, potrebno je hitno sanirati. Jedan od njih je Most slobode, čija sanacija iznosi 19 milijuna kuna. U prošlom sazivu Gradske skupštine, prihvaćena je donacija od 3 milijuna kuna za sanaciju starog Savskog mosta, sanacija nije ušla u projekt u toj godini, donacija je propala.

– Pozivam gradonačelnika Bandića, kao gradski zastupnik, i predsjednik zagrebačkog HNS-a, da se uozbilji. Neka počne voditi ozbiljnu i odgovornu politiku, koja će se brinuti prvo o interesima građana grada Zagreba, u smislu kvalitetne, komunalne, prometne, obrazovne, školske infrastrukture, a tek onda se mogu planirati projekti kao što je kupalište od 20 milijuna kuna.- zaključio je Tomislav Stojak.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: ZNA/ARHIVA/Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply