Dinamo pobjedom nad Osijek, preuzeo vodstvo na ljestvici

Dinamo pobjedom nad Osijek, preuzeo vodstvo na ljestvici

Četvrto kolo Prve HNL, koje se odigralo na stadionu Maksimir,  otvorio je Dinamo pobjedom nad Osijekom (2:1), i samim time zasjeo na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

-Tri boda su ostala Zagrebu, zadovoljan sam sada se mirno možemo spremati za Young Boyse.- rekao je trener Nenad Bjelica nakon utakmice.

– Znali smo da neće biti lagana utakmica, i to iz dva razloga. Prvi je taj što je Dinamo imao u utorak jako tešku utakmicu i kod nekoliko se igrača osjetio umor. Drugi je razlog taj što smo igrali protiv jako dobre momčadi. Ipak, mislim da smo utakmicu odigrali suvereno i bez velikih stresova. Osijek nam je možda stvorio manje probleme u dvije, tri situacije  iz prekida, ali mislim da smo u cijeloj utakmici djelovali sigurno. Da smo zabili drugi gol iz one dvije, tri prilike u drugom poluvremenu, možda smo utakmicu mogli riješiti i ranije. U svakom slučaju, ova nam pobjeda daje mir za pripremu sljedeće utakmice u srijedu protiv Young Boysa u Bernu. Imamo dva dana više za pripremu nego što smo imali uoči dolaska Osijeka. Vjerujem da su svi igrači spremni, nema novih ozljeda niti udaraca, imat ćemo širok kadar na raspolaganju, nadam se dobroj utakmici i pozitivnom ishodu u Švicarskoj.- rekao je trener Modrih.

Kakav sastav će igrati u srijedu  protiv Young Boysa, Bjelica će donijeti, nakon analize njihove igre.

– Mi smo danas od Ademija tražili da igra na poziciji ‘osmice’, ali u drugom je poluvremenu osjetio mali umor. Još smo protiv Astane igrali s dvije ‘šestice’, dakle s Ademijem i Gojakom jer nam je to davalo defenzivnu stabilnost. Vidjet ćemo, nisam još detaljno pogledao Young Boys, sad ćemo nakon Osijeka krenuti s analizom pa sukladno tome odrediti postavu.- zaključio je trener Bjelica.

Dinamo u srijedu 22. kolovoza  igra prvi susret Play-offa UEFA Lige prvaka protiv Young Boysa u Bernu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply