ZET: Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu

ZET: Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu

Radovi na raskrižju Ilice i Ulice Republike Austrije uvjetuju dodatne izmjene na trasama tramvajskih linija 2, 6 i 11.

Od utorka, 14. kolovoza, do nedjelje, 19. kolovoza, tramvajske linije prometovat će sljedećim trasama:

Linija 2: Zapadni kolodvor – Jukićeva – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Savišće

Linije 6 i 11: u polascima iz Črnomerca prometovat će obilazno Ulicom Republike Austrije, Jukićevom ulicom, Savskom cestom, Frankopanskom ulicom do Trga bana Josipa Jelačića i dalje će nastaviti uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

U smjeru Črnomerca tramvaji linija 6 i 11 vozit će redovnim trasama.

Podsjećamo, kako tramvajska linija 6 uz spomenutu novu izmjenu i dalje ne prometuje do Sopota, zbog radova u Branimirovoj ulici, već povezuje dionicu Črnomerec – Borongaj.

Na blagdan Velike Gospe, u srijedu, 15. kolovoza, tramvaji i autobusi vozit će prema nedjeljnom rasporedu vožnje.

Proštenja koje se tradicionalno povodom blagdana Velike Gospe održavaju ispred crkve u Stenjevcu i u svetištu Majke Božje Remetske uvjetuju izmjene na autobusnim linijama 119 (Črnomerec – Podsused most), 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir) i 203 (Svetice – Vinec – Krematorij).

Izmjene na linijama 119 i 146 započet će u poslijepodnevnim satima utorka, 14. kolovoza, a primjenjivat će se do večernjih sati srijede, 15. kolovoza.

Autobusi linije 119 će u utorak poslijepodne i srijedu do večernjih sati u oba smjera prometovati djelomično izmijenjenom trasom:

  • redovnom trasom do raskrižja Ulice Oranice i Kožinčevog puta – Ulica Oranice – Ulica Ivane Brlić Mažuranić – Ulica Nikole Gučetića – Ulica Antuna Šoljana – Ulica Jankomir – Samoborska cesta – i dalje redovnom trasom. Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima.
  • Autobusna linija 146 u utorak će, zbog zatvaranja Ulice hrvatskih branitelja, u oba smjera voziti djelomično izmijenjenom trasom: redovnom trasom do raskrižja Ulice Oranice i Kožinčevog puta – Ulica Oranice – Ulica Ivane Brlić Mažuranić – Stenjevečka ulica – Samoborska cesta – i dalje redovnom trasom.

U smjeru Reljkovićeve ukida se stajalište Stenjevec na Samoborskoj cesti, a uspostavlja se privremeno stajalište odmah nakon skretanja iz Samoborske ceste u ulicu Stenjevčica.

U srijedu će linija 146 prometovati skraćeno do raskrižja Ulice Ivane Brlić Mažuranić i Stenjevečke ulice (rotor), a ulazno, odnosno izlazno stajalište bit će u Ulici Ivane Brlić Mažuranić i to u smjeru grada.

Autobusi linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij), u srijedu, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, vozit će skraćeno do Ulice Vinec i to od 9 sati pa sve do večernjih sati.

Na blagdan Velike Gospe, autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) zaustavljat će se u oba smjera i na stajalištu Gospodska.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply