SANDRA PERKOVIĆ: Da je peto zlato osvojiti lako, osvojio bi ga svatko

SANDRA PERKOVIĆ: Da je peto zlato osvojiti lako, osvojio bi ga svatko

Sandra Perković, peterostruka europska prvakinja u bacanju diska, danas navečer vratila se iz Berlina u Zagreb, gdje joj je priređen svečani doček u zračnoj luci Franjo Tuđman.

– Bilo je jako teško natjecanje, ali na kraju smo se opet izvukli kao pobjednici. Kako sam ranije rekla, da je peto zlato osvojiti lako, osvojio bi ga svatko. Mislim da sam dosta naučila iz ovog natjecanja, iako imam deset godina karijere u vrhu svjetske atletike, iz godine u godinu možeš nešto naučiti i na sebi promijeniti.  Jako sam sretna da sam to peto zlato donijela u Hrvatsku, i da je ispisan još jedan povijesni uspjeh. – rekla je Sandra Perković.

Peta zlatna medalja, osvojena je uz malu dramu kakvu samo  Sandra zna izrežirati, jer zlato je izboreno tek u petom hicu, kada je disk odletio do 67,62 metra.

-Isprva sam mislio da će to sve biti lagano kao prošle godine u Londonu, međutim Sandra je navikla zakomplicirati.  To je Europsko prvenstvo i mi njega nismo shvatili lagano, ušli smo jako ozbiljno u to. No, prvi put se tako nešto desilo, ali izvukla se kao pobjednik, i to je najvažnije. U petom hicu je Sandra pokazala tko je i zašto je to što je. – rekao je Edis Elkasović, trener Sandre Perković.

Sezona još nije gotova, slijedi finale Dijamntne lige, Hanžek, Kup kontinenata u Ostravi.

-Moja sezona još nije gotova, ovaj mjesec je najteži mjesec. Očekuje me još 31.8. finale Dijamantne lige u Bruxellesu, nakon toga me očekuje Hanžek i kraj natjecanja je Kup kontinenata u Ostravi, gdje ću predstavljati Europu. Sad slijedi dolazak kući, pakiranje i sutra već odlazak na pripreme za finale Dijamantne lige, jer više nema mogućnosti osvajanja tijekom cijele sezone, nego onaj tko pobijedi u finalu osvojit će Dijamantnu ligu. Svi znamo da su u finale ušle dvije Kubanke, Denia Caballero i Yaime Perez, koje su se, dok sam se ja pripremala za Europsko prvenstvo, one su odmarale. Biti će to veliki ‘fight’ za naslov pobjednice. – rekla je Sandra, te je zaključila: – Ovaj  uspjeh je kruna moje 2018. sezone. To je bilo najvažnije natjecanje. Donijeli smo kući zlato i prva stanica je prijeđena. Sad se okrećemo novom izazovu, a to je Dijamanta liga. Idemo stanicu po stanicu. Ostale su još te tri etape, uključujući naš Hanžek.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/

Leave a Reply