HNS: Strateško planiranje u Zagrebu!

HNS: Strateško planiranje u Zagrebu!

U potpunosti vam prenosimo  priopćenje zagrebačkog HNS-a, predsjednika GO HNS-a Zagreba i gradskog zastupnika Tomislava Stojaka, o situaciji u koju su uslijed rekonstrukcije remetinečkog rotora dovedeni sugrađani većeg dijela Novog Zagreba idućih godinu i pol dana, a sve zahvaljujući “strateškom planiranju” u Zagrebu.

Bez tramvaja godinu i pol dana – “strateško planiranje” u zagrebu!

Nakon najnovije informacije da će radi rekonstrukcije remetinečkog rotora sugrađani u većem dijelu Novog Zagreba godinu i pol dana biti bez tramvaja prema središtu grada, još jedanput postavlja se pitanje kako se uopće planiraju projekti u Zagrebu?

Jer, rekonstrukcija rotora je izuzetno važan prometni i infrastrukturni zahvat za čitav grad, pa se kod takvih projekata treba unaprijed znati što će se i kada točno vremenski napraviti, kako bi se prvenstveno građani mogli na vrijeme pripremiti i organizirati.

Ovako, kada svega nekoliko dana prije obustave tramvajskog prometa na tako dugi vremenski period građani saznaju pravu istinu, s pravom se još jedanput pitamo kakvo je to “strateško planiranje” u našem gradu i da li je gradska uprava do jučer uopće znala što sve treba i kako na rotoru napraviti?
Ako je to sada točna informacija, predlažemo gradonačelniku da svim stanovnicima Novog Zagreba omogući besplatno parkiranje idućih godinu i pol dana u centru Zagreba jer javnim prijevozom, na kojeg se on poziva da se koristi nakon drastičnog poskupljenja parkinga od neki dan, do centra grada oni ne mogu normalno doći!

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply