Gradonačelnik Milan Bandić posjetio djecu na Viru

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio djecu na Viru

Gradonačelnik Milan Bandić na poziv generalnog sekretara Srpskog društva Prosvjeta, Slobodana Živkovića, posjetio je djecu pripadnike srpske  nacionalne manjine koja pohađaju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture Sava Mrkalj.

-Drago mi je da svjedočimo, da smo Zagreb izgradili po mjeri svih ljudi, koji u gradu žive. Zagreb je multikulturan , multietničn, multikonfesionalan, koji nema alternative i to je moj najveći projekt u Zagrebu, na koji sam ponosan.- rekao je Milan Bandić.

Ljetna škola srpskog jezika i kulture Sava Mrkalj, održava se već 23. godinu zaredom, škola se održava u organizaciji izaciji SKD Prosvjeta, uz sufinanciranje Grada Zagreba i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

-Ove godine u Ljetnu školu prijavilo se 147 učenika iz cijele Hrvatske. Tijekom svog boravka imaju prilike slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i vježbama iz srpskog jezika, geografije, kaliografije i folklorne aktivnosti.- rekao je Saša Milošević, predstavnik Srpskog narodnog vijeća.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: ilustracija

 

 

Leave a Reply