Sljemenska staza od FIS-a dobila zeleno svjetlo

Sljemenska staza od FIS-a dobila zeleno svjetlo

U hotelu Tomislavov dom, održana je  konferenciji za medije Hrvatskog skijaškog saveza u povodu održavanja nadolazećih utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu koje se održavaju 5. i 6. siječnja 2019.

Osim zagrebačkog gradonačelnika na konferenciji će sudjelovati i predstavnici FIS-a: glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner,  koordinator FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder te u ime domaćina: predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik organizacijskog odbora utrka Miho Glavić, direktor organizacijskih utrka Vedran Pavlek, direktor natjecanja Reno Fleiss, voditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak te HRT-ov režiser prijenosa utrka Ranko Varlaj.

Glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner,  koordinator FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder, dali su punu podršku Sljemenskoj FIS utrci, koja se ova godine ponovno vraća u vikend termin.

Ženska utrka održat će se 5. siječnja (start prve utrke započet će u 13,00 sati, dok je start druge utrke predviđen za 16,00 sati), muška utrka održat će se 6. siječnja (start prve utrke započet će u 12,00 sati, dok je start druge utrke predviđen za 15,00 sati).

–  FIS podržava organizaciju utrka FIS Svjetskog kupa u Zagrebu, jer su utrke na Sljemenu nezaobilazne klasične utrke Svjetskog kupa, koje generiraju fantastičnu TV gledanost. Na tehničkoj inspekciji razgovarali smo o novostima i mogućim poboljšanjima, iako je dosadašnji standard sljemenskih utrka već vrlo visok.- rekao je Markus Waldner, glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce.

-Poboljšanje sustava zasnježenja i uvođenje novih tehnologija omogućilo je ne samo redovito održavanje utrka već i produženje skijaške sezone za građanstvo i skijaške klubove te je prošle godine sezona otvorena već 18. prosinca i trajala je sto skijaških dana. Ljestvicu organizacije smo podignuli vrlo visoko i želimo zadržati vrhunski nivo organizacije. Utrke u Zagrebu imaju fantastičnu gledanost,  prijenos uživo preuzima preko 20 zemalja koje su pretežno naša turistički tržišta.- rekao je Vedran Pavlek, direktor organizacijskih utrka.

-Grad Zagreb od samog početka čvrsto stoji iza organizacije utrka kojima se ponosimo i koje su od velikog značaja ne samo za promociju već i razvoj turizma te širenje turističke ponude u gradu Zagrebu, gdje broj turista svake godine značajno raste čemu značajno pridonose i utrke na Sljemenu. Sliku sa Sljemena gleda preko 300 miliona gledatelja diljem svijeta. Zahvaljujem obitelji Kostelić na čijim krilima su nastale ove utrke, te FIS-u na punoj podršci.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: HINA/ Denis CERIĆ

 

Leave a Reply