NENAD BJELICA: Vjerujem da možemo igrati još bolje

NENAD BJELICA: Vjerujem da možemo igrati još bolje

Dinamo je sjajnom pobjedom u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka potopio Izraelskog prvaka  Hapoel Be’er Shevu sa rezultatom  5-0 i samim time osigurao plasman u treće pretkolo Lige prvaka.

-Zadovoljan sam, što reći nakon sjajne pobjede od 5:0. Na početku nam je trebalo malo prilagode na njihovu igru, jer su promijenili formaciju  na 3-4-1-2,na koju mi nismo bili spremni i  to nam je stvaralo dosta problema u ofenzivi i defenzivi. Nakon prvog gola, utakmica se otvorila i do kraja smo dominirali. U drugom poluvremenu imali smo dobrih prilika koje smo trebali bolje realizirati.- rekao je trener Dinama, Nenad Bjelica.

Na Maksimirskom stadionu nikada bolja atmosfera, sjajnu podršku Dinamo je imao sa tribina na kojima je bilo više od 10 000 gledatelja.

Zahvalio bih se publici koja je od prve do zadnje minute živjela s momčadi, puno sam čuo o toj lošoj atmosferi u Dinamu, danas sam doživio predivnu atmosferu u Dinamu i želim da tako bude i ubuduće. Želio bi da se gledatelji vrate na tribine.- rekao je trener Bjelica.

Debitant u Dinamu Oršić, briljirao je na terenu strijelac je gola za vodstvo od (2:0), te je imao dvije asistencije kod 3. i 4. gola.

-Mislav je bio odličan, i svi ostali dečki bili su dobri. Imamo novu obranu koja je odigrala perfektno. U napadu i Hajrović, i Budimir, i Oršić bili su dobri, u sredini smo bili vrlo agresivni. Veliki posao odradili su Ademi, Olmo i Gojak. – rekao je trener Dinama.

– Vjerujem da možemo igrati i bolje od ovog. Bili smo nepoznanica i sami sebi i vama, a sada se samo nadam da ćemo takvi biti i u sljedećim utakmicama. Znali smo da je Hapoel u obrani slabiji i to smo iskoristili. Trebat će se dobro pripremiti za uzvrat, biti na vrhunskom nivou. Bit će vruće, 15.000 ljudi, zatvoreni stadion, imat ćemo i jedan dan manje za uzvratnu utakmicu.- rekao je Nenad Bjelica.

Dobar početak sezone i ovakva pobjeda dobar je vjetar u leđa, na početku sezone.

-Za sve nas u klubu, jedna ovakva pobjeda je dobra, podigne vam samopouzdanje. Sve je nekako bilo u magli, nakon jedne lošije utakmice odmah su se pojavile sumnje, ali to razumijem. No ja vjerujem iz dečke i naš rad i siguran sam da će biti još ovakvih utakmica, a ova pobjeda definitivno nam daje vjetar u leđa – rekao je, trener Dinama Nenad Bjelica.

Dinamo već u petak od 20 sati dočekuje Rudeš na Maksimiru, a  31. srpnja na rasporedu je uzvratni susret protiv Hapoel Beer-Sheve.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply