GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu pitanja o nacionalnim stadionu i nacionalnoj dječjoj bolnici

GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu pitanja o nacionalnim stadionu i nacionalnoj dječjoj bolnici

Na aktualnom satu 15. sjednice Gradske skupštine, trinaest zastupnika postavilo je pitanja  gradonačelniku Milanu Bandiću, najveći broj pitanja postavljeno je vezano uz nacionalni stadion, koja se gradnja planira na Kajzerici, te kada će saživjeti projekt nacionalne dječje  bolnice, zatim do kuda je došao projekt tržnice na Branimircu, za koju se govorilo da će postati centar tržne izvrsnosti.

Zastupnik Ivan Čelić (HDZ), postavio je pitanje o situaciji projekta Nacionalne dječje bolnice, koja bi se trebala nalaziti u prostru Sveučilišne bolnice u Blatu.

-Ja sam sve pripremio, pristupna cesta je gotova, čekam sastanak s resornim ministrom i premijerom, da vidimo kako ćemo zatvoriti financijsku konstrukciju, i hoćemo li povlačiti novac iz EU fondova.- odgovorio je gradonačelnik Bandić.

Pitanje o nacionalnom stadionu, izazvao buru kod gradonačelnika Bandića

Zastupnica Katarina Peović Vuković (Radnička fronta), postavila je pitanje koliko Grad Zagreb misli uložiti sredstava u gradnju nacionalnog stadiona,

-U medijima smo pročitali da ste najavili gradnju nacionalnog stadiona na Kajzerici, cifra kojom se barata za taj stadion je 0d 40 do 50 milijuna eura. Mislite li svoju namjeru obrazložiti tu pred gradskim zastupnicima, u kolikom iznosu će Grad sudjelovati u toj investiciji. S obzirom da se u postojeće sportske prostore ne ulaže niti kune, a posljednji put obnovljeni su za vrijeme Univerzijade 1987. godine.- upitala je Katarina Peović Vuković.

-Molim vas, nemojte s ove govornice govoriti nacionalni stadion pod znakovima navodnika. Pod kojom zastavom vi živite i u kojoj zemlji? Učinit ću sve da napravimo nacionalni stadion. To će biti hrvatski nogometni dom. Potrošit ćemo novaca manje nego ono što su oni napravili za ugled ove zemlje, i Zagreb i Vlada, a vi možete crknuti od tuge”, poručio je Bandić zastupnici Peović Vuković.

Nakon ove rasprave zastupnik Tomašević, zatražio je da se opomene gradonačelnik za neprimjereni govor, u Gradskoj skupštini.

-Zastupnica je sama imala slobodniji stil u istupanju, tako je i gradonačelnik nastavio, tako  da ne vidim čime je povrijeđen poslovnik.- odgovorio je predsjednik Gradske skupštine, Andrija Mikulić.

Zastupnik Tomislav Stojak (HNS-liberalni demokrati) upitao je gradonačelnika što se događa s uređenjem Branimirove tržnice i kakvi se projekti tamo planiraju.

“Maknuli smo 16 objekata, ostalo ih je još pet. Rješavamo te stvari, nije to bager pa gurni. Natječaj je raspisan, Ulica Franje Račkoga se uređuje, rade se papiri, Trg žrtava fašizma se uređuje, gdje prijatelji logoruju svake srijede. Imamo malo partizanskih uvjeta u Zagrebu”, odgovorio je Bandić.

SDP-ovu zastupnicu Tamaru Čubretović zanimalo je kada će početi gradnja osnovne škole u Gornjoj Kustošiji, na što joj je Bandić odgovorio da je lokacijska dozvola izdana, radi se glavni projekt i rješava djelić imovinsko pravnih odnosa.

Vezano za upit Ivana Filipovića (HDZ) o tome kada Zagreb planira izgradnju OŠ Čulinec, Bandić je rekao da je u tijeku rješavanje imovinsko pravnih odnosa za pristupnu cestu, nakon čega će moći izdati građevinsku dozvolu i ići u realizaciju.

Za vrijeme aktualnog sata, dogodio se incident, između zastupnika Karačića (Neovisni za Hrvatsku)  koji je napao zastupnika Tomaševića, zbog njegovog stava o Dinamu, i raspravi na jednoj od bivših sjednica. Tomašević je tada izjavio  kako optužuje  Neovisne za Hrvatsku za političku trgovinu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply