Mikulić: Zagreb se dodatno zadužuje jer netko nije dobro planirao

Mikulić: Zagreb se dodatno zadužuje jer netko nije dobro planirao

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u povodu skupštinske sjednice koja će se održati u ponedjeljak , a na kojoj se naći prijedlog o zaduživanju Grada Zagreba za 250 milijuna kuna, ocijenio je u petak kako se grad zadužuje” jer očito netko nije dobro planirao”.

Prema materijalima pripremljenim za sjednicu 250 milijuna kuna bit će utrošeno za realizaciju kapitalnih ulaganja, odnosno za gradnju nerazvrstanih cesta, izgradnju ustanova kulture, predškolskih, školskih i sportskih objekata, zdravstvenih ustanova te objekata socijalne skrbi. Osim navedenoga, iz kredita će se financirati i gradnja Žičare Sljeme u iznosu od 80 milijuna kuna.

“Očito oni koji su nešto planirali nisu dobro planirali”, rekao je Mikulić na konferenciji za novinare. Smatra da je gradski Ured za financije morao bolje previdjeti dinamiku punjenja proračuna i planirane investicije “Kada bi se nešto dobro radilo onda se ne bi morali zaduživati”, ustvrdio je.

Bez obzira na opaske Mikulić je najavio da će Klub HDZ-a podržati tu odluku kako građani ne bi bili zakinuti za objekte koji su im potrebni.

Na predloženom dnevnom redu skupštinske sjednice još je i ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada kojim se planira nabaviti 64.400 spremnika, pri čemu 85 posto sredstava osigurava EU, a 15 posto Grad Zagreb, što će Klub HDZ-a također podržati.

“Ovo je još jedan korak naprijed kakao bi se povećao postotak odvajanja otpada. Moja poruka je da svi zajedno moramo učiniti puno više kako bi riješili gorući problem gospodarenja otpadom u Zagrebu”, rekao je Mikulić.

No HDZ neće podržati prijedlog Klub gradskih zastupnika Glasa i HSU-a i Kluba zastupnika lijevog bloka da se obustave radovi na Trgu žrtava fašizma. “Klub HDZ-a neće podržati prijedlog da se radovi prekinu jer Skupština nije ingeretna za takve odluke već su za to nadležne inspekcijske službe. Ako se nešto počelo raditi onda držim da se treba i završiti, a ne da se stane na pola s poslom”, rekao je Mikulić istaknuvši kako su nadležna ministarstva kazala da je sve po “PS-u”.

Na sjednici će se ponovno naći i zaključak o nagodbi i kupoprodaji građevinskog zemljišta Rotor jug d.o.o. nakon što je učinjena ponovna procjena vrijednosti nekretnina odnosno cijena s nešto manje od 1000 kuna povećana na 2150 kuna po četvornom metru.

Mikulić je iznio i statističke podatke o radu Gradske skupštine u proteklih godinu dana naglasivši da su raspravljene 353 točke dnevnog reda i doneseno 708 raznih akata. Poručio je i kako je vladajuća većina stabilna i čvrsta.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply