SP RUSSIA2018./MOSKVA: Dan prije povijesnog finala samo jedno pitanje kruži Moskvom: “imaš li kartu?”

SP RUSSIA2018./MOSKVA: Dan prije povijesnog finala samo jedno pitanje kruži Moskvom: “imaš li kartu?”

“Imaš li kartu?” Pitanje svih pitanja u Moskvi dan prije finala. Onaj tko ima taj dragocjeni komad papira prisustvovat će povijesti, a oni koji nemaju spremni su dati pravo bogatstvo kako bi prisustvovali povijesnom, prvom finalu Vatrenih na Svjetskim prvenstvima.

Od kako se hrvatska plasirala u finale Svjetskog prvenstva u nogometu, pozivi sa svih strana, najmanje stotinjak poziva sam imao na mobitelu kako nabaviti kartu i da li ja slučajno mogu nabaviti kartu?

Danas u hrvatskoj fan zoni u Moskvi gledala se utakmica za treće mjesto između Belgije i Engleske. Mnoštvo hrvatskih navijača, navijača raznih nacija koje su nastupale na Svjetskom prvenstvu tv i novinarskih ekipa  pratilo je utakmicu, ali jednim uhom se slušalo što govori onaj do vas, karta, postoji li viška karta?

Prava bogatstva se daju za kartu. Jedan hrvatski navijač s Brača za kartu je izdvojio 1200 eura iako joj je cijena 650 eura, drugi je spreman odvojiti i 2000 eura, ali u hrvatskoj fan zoni karata nema za finalnu utakmicu.

– U hrvatsku fan zonu cijelo prvenstvo pristižu navijači iz cijeloga Svijeta, ne samo iz Hrvatske, ali danas je posebno težak dan. Toliko naših ljudi dolazi s nadom da mi imamo ovdje karte za sutrašnju utakmicu, međutim mi karte nemamo niti smo iih dobili!- kazao je glavni i odgovorni u hrvatskoj fan zoni Jakov Despot, direktor predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Moskvi.

Nakon fan zone uputio sam se s prijateljima koji žive i rade u Rusiji u Ulicu Nikolskaya. Nakon što smo izašli iz metroa došli smo do vrha Ulice Nikolskaya koja završava na Crvenom trgu, a u Ulici gužva, mnoštvo navijača Meksika, Egipta, turista iz Kine (oni imaju najviše karata za finale, ali nema šanse da ih prodaju) i iz drugih zemalja… Umalo sam zaboravio Argentince! Rusi se slikaju s njima, većina je u Mesijevim dresovima, a Mesi će pratiti finale iz svog doma. Nastavili smo još malo niže i došli do Nikolskaye broj 10, a tamo hrvatski navijači okruženi turistima i Rusima pjevaju hrvatske pjesme, skandiraju Rusiji zajedno s domaćinima i slave vatrene Dalićeve momke koji su ostvarili povijesni uspjeh i otišli u legendu!

– Oprostite, jeste vi onaj novinar koji je svirao u navijačkom vlaku za Poljsku?- upita me jedan navijač u hrvatskom dresu. Odgovorim mu potvrdno, a on nastavi: – znate došao sam jedva do Moskve, ali karte nemam, je l mi možete pomoći, je l možete nabaviti kartu?-

Nažalost karata nema, a oni koji žele zaraditi a ne prisustvovati povijesnom finalu Hrvatske, prodavat će karte za velike svote novaca.

Tekst/Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply