SP FINALE RUSIJA 2018./ZLATKO DALIĆ: Falilo nam je malo sportske sreće

SP FINALE RUSIJA 2018./ZLATKO DALIĆ: Falilo nam je malo sportske sreće

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić, prvi je održao konferenciju za novinare, nakon poraza od Francuske i osvojene srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

– Prvo moje čestitke reprezentaciji Francuske, na osvojenoj tituli Svjetskih prvaka. Mi smo tužni i ponosni, ali mislim  da smo odigrali dobru utakmicu. Imali smo kontrolu nad igrom, onda se dogodi  autogol, pa penal, situacija za penal u finalu se  ne sudi. Sve čestitke mojim igračima na utakmici, jesmo tužni ali moramo biti ponosni što smo napravili.- rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Kakvi su daljnji planovi, sa reprezentacijom.

–  Ono za što sam ja sada spreman je odmor. Iza mene su  dva mjeseca koja su bila teška i naporna. Prvo ću  uzeti time out, i tek onda ću donijeti odluku, kuda dalje.- rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Čestitke na cijelom turniru, što vam je danas  nedostajalo, da pobijedite.

-Ono što smo imali na svim drugim utakmicama , malo sportske sreće. Igrali smo dobro, i primili smo dva gola, nakon još dva, teško je bilo vratiti se u igru. Nadu nisam gubio do samog kraja utakmice, na kraju bila je to dobra utakmica sa puno golova. – rekao je Zlatko Dalić.

Što ste rekli igračima u krugu, nakon utakmice.

– Da dignu glavu visoko gore i da nemaju za čime žaliti. Naravno da smo svi bili tužni, dogodio se poraz. Da nam je netko  ponudio da budemo drugi prije početka Svjetskog prvenstva, obje ručke bi to prihvatili. Bili smo dostojanstveni u pobjedama, moramo i porazu.- rekao je Dalić.

Luka Modrić, dobio je Zlatnu loptu, da li ste zadovoljni zbog toga.

-Jako mi je drago što je on to dobio.- rekao je izbornik

Što kažete o VAR-u?

-Što se tiče VAR-a kada je u tvoju korist onda je dobar, kada nije, nije dobar.- rekao je Zlatko Dalić.

Hrvatska je najmanja zemlja koja je došla do finala, Svjetskog prvenstva. Kakvu poruku možete poslati isto takvim, malim zemljama, koje sanjaju o ovakvom uspjehu.

-Na našem busu piše, Mala zemlja, veliki snovi. Uvijek trebate imati  nekakav san, trebate vjerovati i nikada ne odustati. Ni ja nisam prestao vjerovati kod rezultata 4:1. Zahvaljujem svim svojim igračima, što smo napravili. Ponosan sam na moje igraće i zemlju.- zaključio je Zlatko Dalić.

Prekrasna priča večeras je ispisana, Hrvatska je nakon dvadeset godina druga na Svijetu. Nadam  se da će Hrvatska i dalje pod vodstvom Zlatka Dalića, ispisati još puno dobrih rezultata, kao što je ovaj.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply