SP RUSIJA 2018./ZLATKO DALIĆ: Spremni smo dati svoj maksimum i uživati u finalu

SP RUSIJA 2018./ZLATKO DALIĆ: Spremni smo dati svoj maksimum i uživati u finalu

Na stadionu Lužniki, dan uoči finalne utakmice izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije  Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić, održali su konferenciju za novinare, na kojoj je bilo pitanja od Lukine konstitucije, rata i govora prije sutrašnje utakmice.

Govorili su vam da ste premali rastom, da bi igrali nogomet, kako sada gledate na to.

-Iskreno nemam ništa posebno reći. osim što nikada nisam sumnjao u sebe. Uvijek sam vjerovao da mogu doći do ovoga danas, sretan sam tu gdje jesam. – rekao Luka Modrić.

Konkurirate za Zlatnu loptu, u prilici ste da prekinete dominaciju svog klupskog kolege Ronalda.

-Već sam dosta puta ponovio da sam fokusiran na uspjeh reprezentacije, a da li ću dobiti Zlatnu loptu nisam opterećen sa tim. Samo me zanima reprezentacija, a privatne stvari  nisu mi prioritet.- rekao je Modrić

Izbornik Zlatko Dalić, preuzeo je reprezentaciju, u listopadu 2017.gidine, nakon poraza u Rijeci od Finske, skoro ste ispali iz kvalifikacija, što se promijenilo u momčadi od tada do danas.

-Kao što možete vidjeti u finalu smo Svjetskog prvenstva, napravili smo čudo, od upitnog plasmana, do finala na Svjetskom prvenstvu. Izbornik Dalić, nas je napunio samopouzdanjem, donio nam je mir. Sviđa mi se njegov pristup prema svakom igraču, sretni smo što je tu i što je pokazao svoje vrijednosti, ne samo kao trener, nego kao i osoba.- rekao je Luka Modrić.

Kada je Goran Ivanišević osvojio Wimbelndon cijela Hrvatska bila je na nogama, ako sutra Hrvatska postane prvak svijeta, da li će se dogoditi tehtonski poremećaj.

-To nas veseli, preponosni smo i presretni što se događa u Hrvatskoj, i što smo Hrvatski narod učinili sretnim. Sutra će biti 4 milijuna ljudi na ulici i svi će slaviti naš uspjeh. Nadmašit ćemo Argentinu i Brazil po slavlju.- rekao je izbornik Dalić.

Poruka svijetu.

-Prošao sam dosta toga u životu, najvažnije da nikada ne odustaješ i da uvijek guraš naprijed.- rekao je Luka Modrić.

Iza vas tri utakmice od 120. minuta hoćete imati snage, za sutrašnju utakmicu, s odmornijom Francuskom.

-Sutra je finale SP igraći znaju što je to, stvorili smo takav odnos, da  ako netko neće biti 100% spreman on će to reći. Samo onaj koji nije spreman, neće uči u igru. Problema sitnih ima, ali se nadam da ćemo to sve riješiti. Mi nismo trenirali, na treningu, sve već znamo potrebniji nam je odmor. Nadam se da će svi biti spremni,  a ako neće, mi i na klupi imamo sjajne igraće koji čekaju da uđu u igru.- rekao je Dalić.

Luka što će te reći svojim suigračima prije početka utakmice.

– Nije da smišljam govore, kažem ono što osjećam i što mi padne na pamet. I da znam iskreno nebi ga sada rekao. – rekao je Modrić.

Luka možete objasniti svoj odnos s preminulim prijateljem Turinom, i izborniče igraći vas hvale, što vas čini toliko popularnim među njima.

-Između nas vlada veliko povjerenje, veliki respekt. U mojem odnosu prema njima  nema oštrih tonova i polemika, naš odnos je iskren i ljudski, ja niti jednu odluku ne donosim ako se s njima ne konzultiram. To je naša snaga, oni u meni imaju prijatelja, postali smo jedna obitelj.- rekao je izbornik Dalić.

-S Ivanom sam  dosta toga prošao u Dinamu. Pobjedu posvećujemo svima u hrvatskoj i onima koji su nosili ovaj dres. Ali mi smo u prilici da napravimo nešto nestvarno.- rekao je Modrić.

Da li postoji univerzalni način ponašanja prije velikih mečeva.

-Nema posebnih priprema svatko se priprema na svoj način. – rekao je Luka Modrić.

Kako komentirate igru Mandžukića.

-Mandžukić je sjajan igrač, on ne zna stati, gdje god da ga čovjek stavi daje svoj maksimum. Svaki trener u bilo kojem klubu, treba poželjeti takvog igrača u svojoj ekipi. – rekao je Zlatko Dalić.

-Njegov karakter daje ekipi dodatni motiv, jako mi je drago što je postigao gol koji nas je odveo u finale. Želim mu da i sutra postigne pobjednički gol.- rekao je Modrić.

Po statistici Francuska je bolja od Hrvatske, dva puta je pobijedila, tri puta ste igrali neriješeno.

– Ja ne polažem puno u statistike i tradicije, sutra je finale i mi smo došli uživati u tom trenutku. Nas ne zanima tko je nama protivnik, mi ćemo uživati u nogometu. Priuštili smo si najljepši trenutak u životu. Ova ekipa prošla je svašta, i prazne stadione, i bez podrške publike, ovo je nagrada za sve što su prošli.- rekao je Dalić.

Koliko je lakša sutrašnja utakmica protiv Francuza, nego ona u osmini finala protiv Danaca.

– Najteža utakmica je bila u osmini finala, ali sada pritisaka nema. Nema grča, ovo je najveći trenutak u životu svih nas, spremni smo dati svoj maksimum. Mi smo došli uživati u finalu.- zaključio je izbornik Dalić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto:Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply