SP RUSIJA 2018./IVAN RAKITIĆ: Da postoji stadion sa 4,5 milijuna mjesta, svi hrvati bi u nedjelju bili na njemu

SP RUSIJA 2018./IVAN RAKITIĆ: Da postoji stadion sa 4,5 milijuna mjesta, svi hrvati bi u nedjelju bili na njemu

Dva dana nakon sjajnog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije, sve se vraća u normalu. Hrvatska reprezentacija ponovno u punom režimu priprema za finalnu utakmicu s Francuzima. Prije treninga održana je konferencija za mediju na kojoj je bio dokapetan Ivan Rakitić.

Kakav je osjećaj, biti u finalu, bilo je prvo pitanje postavljeno dokapetanu Ivanu Rakitiću.

– Ja mislim prije svega da nema ljepšeg, osjećaja nego da si Hrvat, i doći do ovog ispunjenja svih snova. Jer ovo nije samo naš uspjeh i naše ostvarenje snova to je uspjeh svih Hrvata.- rekao je Ivan Rakitić.

Rakitić je ove godine odigrao 71., utakmicu u ovoj sezoni, i postao apsolutni rekorder, u nedjelju  biti će to 72. utakmica, od kuda crpi snagu.

-Nisam ni znao da sam toliko utakmica odigrao, u ovoj sezoni. Snagu crpimo od ljudi koji nas prate u Hrvatskoj, i taman još jednu nogu zavezali za leđa, moramo naći snage i dat ćemo sve od sebe, da bude onako kako mi želimo. Slike koje dolaze iz Hrvatske, podrška koju nam naš narod daje, je nama dodatna motivacija i snaga. da postoji stadion koji prima četiri milijuna gledatelja, mislim da bi cijela Hrvatska u nedjelju bila na njemu i navijala za nas. – rekao je Rakitić.

Hrvatska je mala zemlja, koja ima sjajne sportaše, koja je vaša tajna uspjeha, u svim sportovima.

– Ne mogu ja vama opisati taj osjećaj, kada obučete taj dres, i kada igrate za svoju državu, to je druga dimenzija, i tako je u svim sportovima. Da je sutra finale u stolnom tenisu, svi bi jednako navijali, kao što navijaju danas za nas.- rekao je dokapetan Ivan Rakitić.

Između brojnih pitanja novinara bilo je pitanje koliko dugo se znaju on i izbornik Dalić.

-Znamo se desetak godina, kada sam ja igrao U 21, a on je bio pomoćni trener. Ima poseban stil,  ima jako dobar stožer i ovo je djelo rada njegovog stožera.- rekao je Raktić.

Osim iz Hrvatske, podrške stižu iz cijelog svijeta, poruka podrške došla je od velikog Rakitićevog prijatelja Krstajića, a i od Novaka Đokovića.

-Krstajić i ja smo se čuli, čestitao mi je na velikom uspjehu i poželio svu sreću svijeta u nedjelju. On mi je kao stariji brat, volim ga i on je moj bliski prijatelj, koji se raduje mojem uspjehu. Što se tiče Noleta, on je moj prijatelj, veliki sportaš, kojem želim da u nedjelju osvoji Wimbledon,  i da se zajedno možemo veseliti našem uspjehu.- rekao je Ivan Rakitić.

Proučili ste Francuze, koje su njihove slabe strane, a kojih se trebate paziti.

-Francuska je ozbiljna momčad, imaju sjajne igrače na svim pozicijama, i znamo da će biti teško. Mi ih jako respektiramo. i ako želimo pobijediti, moramo nametnuti našu igru, i ako da dragi Bog da na kraju mi slavimo.- rekao je Rakitić.

Za vrijeme prvenstva bili ste na različitim pozicijama, kakva je pozicija za nedjelju.

– Nije važna pozicija, važna je dobra igra. Možda ću igrati desnog beka, možda sjediti uz izbornika. Najbitnije  je da damo svi za jednoga, i jedan za sve, da dišemo isto, a odluku će donijeti izbornik.- rekao je Ivan Rakitić.

Argentinski sudac Nestor Pitana, sudit će u nedjelju finale, nama je sudio u utakmici protiv Danaca.

-Sretan sam što taj sudac, sudi finale. Imao je dobar odnos prema nama u utakmici protiv Danaca. Mislim da će to njemu biti najveća utakmica u karijeri koju će suditi, i da će mi na kraju stisnuti ruku i čestitati na postignutom uspjehu, a njemu na dobro odrađenoj utakmici.- rekao je Rakitić.

Hoće li biti mjesta, za još jednu tetovažu, ako postanete svjetski prvaci.

-Zato će se naći mjesta, ako postanemo prvaci, ima na glavi dosta mjesta.- zaključio je Rakitić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

 

Leave a Reply