Članovi Predsjedništva zagrebačkog SDP-a protiv Marasova zahtjeva za izvanrednim izborima

Članovi Predsjedništva zagrebačkog SDP-a protiv Marasova zahtjeva za izvanrednim izborima

Članovi Predsjedništva zagrebačke Gradske organizacije SDP-a usprotivili su se u petak zahtjevu novoizabranog predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa za izvanrednim izborima u stranci poručivši da je Marasov zahtjev suprotan zaključku Predsjedništva SDP-a, te da se njime nanosi šteta stranci.

Članovi Predsjedništva Gradske organizacije SDP-a Zagreb u potpunosti podržavaju zaključak Predsjedništva SDP-a Hrvatske sa sjednice Predsjedništva stranke održane 3. srpnja, po kojem su pojedini članovi Predsjedništva svojim javnim nastupima o stranačkim pitanjima, mimo rasprave na sjednici Predsjedništva, postupili suprotno Statutu, Načelima djelovanja i Načelima djelovanja u javnoj komunikaciji usvojenim na Glavnom odboru SDP-a, stoji u priopćenju koje je potpisalo 12 zagrebačkih SDP-ovaca.

“Ovo priopćenje šaljemo zato jer nije sazvana sjednica Predsjedništva Gradske organizacije koju je 4. srpnja zatražilo nas 13 od 14 članova Predsjedništva sa ciljem podrške zaključku Predsjedništva SDP-a Hrvatske i ponukani izjavom predsjednika Gradske organizacije Gordana Marasa o zahtjevu za izvanrednim izborima u stranci koji nije bio raspravljen na Predsjedništvu Gradske organizacije SDP Zagreb i koja je u suprotnosti sa zaključkom Predsjedništva SDP Hrvatske”, kaže se u priopćenju.

Cilj nam je pružiti podršku vodstvu SDP Hrvatske i zaštititi stranku od istupa pojedinaca u javnosti o unutarstranačkim temama, kojima se nanosi šteta SDP-u, priopćili su članovi Predsjedništva GO SDP Zagreb Tihomir Barišić, Tamara Čubretović, Vesna Nađ, Draženko Pandek, Ivan Kozolić, Matej Mišić, Saša Molan, Mladen Pejnović, Domagoj Prica, Darko Šaponja, Emil Tafra i Božica Uroić.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Leave a Reply