Zagreb bogatiji za još jedno parkiralište

Zagreb bogatiji za još jedno parkiralište

Unutar kompleksa TŽV Gredelj na  prostoru od 7.000 m², napravljeno je  500 novih parkirališnih mjesta za automobile s naplatom , te 32 parkirališna mjesta za bicikle koja su besplatna.

-Otvoren je novi parking na prostoru bivše tvornice Gredelj, na samo deset minuta od centra grada. Naplata parkinga vršit će se od ponedjeljka do subote od 7,00 do 20,00 sati u iznosu od 10 kuna za cijeli dan, dok nedjeljom nema naplate parkiranja. Dok je cijena mjesečne komercijalne karte 200 kn. – rekla je Ana Preost, voditeljica Zagrebparkinga.

Osim kolnog ulaza iz Strojarske ulice napravljen je i dodatni ulaz za pješake koji se nalazi bliže Autobusnom kolodvoru. Novo parkiralište rješava i problem parkiranja za građane koji imaju potrebu koristiti Autobusni kolodvor jer se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini.

-Ovo nije otvaranje samo novog parkirališta, nego mogućnost svim građanima Grada Zagreba, da se po povoljnim cijenama, mogu parkirati u blizini centra Zagreba.- rekla je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

– Parkiralište puno znači, ljudima koji u Zagreb dolaze svojim vozilima da bi obavili neki posao,i povoljnoj cijeni cijeli dan ostave vozilo, na parkingu.- rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

U projektu su sudjelovale i druge podružnice Zagrebačkog holdinga, Zrinjevac i  Zagrebačke ceste, kao i Grad Zagreb, ukupna vrijednost investicije je oko milijun kuna.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply