Posjet djeci Srebrenice u Novom Vinodolskom

Posjet djeci Srebrenice u Novom Vinodolskom

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, i u društvu načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića te člana Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba Kemala Bukvića, posjetio  je djecu iz Srebrenice koja, ljetuju u Novom Vinodolskom  u odmaralištu Crvenog križa grada Zagreba, sedmu godinu za redom.

-Sedmu godinu za redom djeca iz Srebrenice  ljetuju u Novom Vinodolskom, zahvaljujući gradonačelniku Bandiću. Mnoga djeca su po prvi puta vidjela more.  U Novom Vinodolskom trenutno boravi oko 90 djece, ona će svojoj kući ponijeti lijepe uspomene, nova prijateljstva koja su tu stekla i ovo će pamtiti cijeli život.- rekao je, načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić.

-Djeca iz Srebrenice, ovdje će boraviti sedam dana.  U tom razdoblju sudjelovati će u raznim radionicama, družit će se sa drugom djecom koja trenutno borave ovdje i kući  će ponijeti lijepe uspomene.- rekao je Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba.

– Ovo je mali znak pažnje, da pokažemo ljudima u Srebrenici, da možemo zajedno. Mnoga djeca su zahvaljujući Crvenom križu Grada Zagreba i ostalim dobrim ljudima po prvi puta vidjela mora, tako će to biti i u buduće.- rekao je gradonačelnik Bandić.

Tekst/Foto:  Inga ČUŽIĆ

 

 

Leave a Reply