Čestitka gradonačelnika Zagreba Milana Bandića povodom Dana državnosti

Čestitka gradonačelnika Zagreba Milana Bandića povodom Dana državnosti

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

 

Od srca vam čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!

S ponosom se sjećamo  dana kada je Hrvatski sabor prije 28 godina, a nakon što je hrvatski narod na referendumu iskazao svoju slobodnu volju, donio odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika. 

Bilo je to u vrijeme obrane od agresije, herojske žrtve naših branitelja i  borbe za neovisnost te velikog zajedništva što je, unatoč teškim i naizgled nesavladivim  izazovima, bilo ispunjeno  silnom energijom i optimizmom.

Tomu vremenu i prije svega hrvatskim braniteljima čija je žrtva omogućila stvaranje moderne, neovisne, demokratske i europske Hrvatske, a o kojoj su generacije naših prethodnika sanjale, dugujemo neizmjernu i vječnu zahvalnost.

Domoljublje se danas iskazuje radom, znanjem i spremnošću da uporno, odgovorno i marno gradimo vlastitu zemlju prema vlastitim mjerilima.

I nikada ne smijemo odustati od načela solidarnosti s potrebitima, zajedništva, tolerancije i demokratskog dijaloga kao preduvjeta za stvaranje ozračja sigurnosti u kome se mogu  donositi kvalitetne odluka o svim strateškim pitanjima u našoj zajednici i domovini.

Siguran sam u naše potencijale te da zajednički možemo bolje, više i brže. Na to nas obvezuje i naša prošlost i naša budućnost jer našoj djeci moramo ostaviti uspješnu Hrvatsku u kojoj se ugodno i sigurno živi.

U tome vas uvjerenju, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam da u ponedjeljak, 25. lipnja navečer na Tomislavcu, na koncertu  Zagrebačke filharmonije, zajednički proslavimo Dan državnosti te da na svoje domove ponosno istaknemo hrvatske barjake!

 Vaš gradonačelnik,

Milan Bandić

Leave a Reply