8. FANTASTIC ZAGREB: Fantastični naslovi iz cijelog svijeta

8. FANTASTIC ZAGREB: Fantastični naslovi iz cijelog svijeta

Na konferenciji za novinare najavljeni  brojni filmovi i atraktivan Warm-up vikend od 21. do 24. lipnja!

Večeras kreće Warm-up vikend 8. Fantastic Zagreb Film Festivala!  I više nego dovoljan povod za održavanje konferencije za novinare na kojoj smo s ponosom najavili najduže i vjerujemo najbolje izdanje do sada, atraktivnu izložbu, dječji vikend, fantastične kultne klasike i naravno najnovije vrhunske žanrovske filmove!

Mia Pećina, direktorica festivala, zahvalila se svim partnerima i ponajviše gradu Zagrebu na dugogodišnjoj podršci te izjavila: Sretni smo što je još jedna radna godina iza nas i što smo uspjeli postaviti još jedno sjajno izdanje. Nadamo se da će publika uživati zajedno s nama i da ćemo provesti 15 fantastičnih dana zajedno! Pored filmskog programa ove godine smo pripremili i atraktivnu multimedijalnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija iz Rovinja na fantastičnoj lokaciji u Tunelu Grič. Izložba se otvara 24. lipnja i traje do 12. srpnja.’

Stjepan Hundić, direktor festivala i selektor programa, najavio je naslove Warm-up vikenda kao i dva remek-djela sedme umjetnosti koja ove godine otvaraju i zatvaraju 8. Fantastic Zagreb Film Festivala: “U četvrtak 28. 06. na otvaranju prikazujemo Vrtoglavicu (Vertigo) slavnog Alfreda Hitchcocka s nezaboravnim Kim Novak i Jamesom Stewartom, remek-djelo suspensa, drame i romanse koje obilježava svoju 60-godišnjicu dok će festival zatvoriti grandiozna 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey), kapitalno djelo sedme umjetnosti velikana Stanleya Kubricka koje ove godine slavi svoj 50. rođendan. ! I za Warm-up vikend 21-24. 06. pripremili smo vrhunske filmove. Gledat ćemo predivan japanski anime Mary i vještičin cvijet koji nastavlja tradiciju legendarnog Ghibli studija, napeti španjolski ghost-story Veronica koji se temelji na stvarnom jezovitom i neobjašnjivom policijskom slučaju te dva fantastična klasika koji slave svoje 50. godišnjice: spektakularni SF Planet majmuna (Planet Of The Apes) s legendarnim Charltonom Hestonom u naslovnoj ulozi te nezaboravni epski vestern Bilo jednom na Divljem zapadu (Once Upon A Time In The West) koji potpisuje veliki Sergio Leone.

Na kraju ono najvažnije: 8. Fantastic Zagreb održava se od 28. lipnja do 8. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici filmovi strave.. i dodatna iznenađenja očekuju filmofile na predivnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Dječji vikend održava se 30.6. i 1.7. u dvorani Müller u Kinu Europa, a projekcije su besplatne za sve naše male filmoljupce i njihove mame i tate, uz poneko iznenađenje naših partnera, japanske i danske ambasade.

Tijekom petnaest festivalskih dana prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Express, Panorama, Ponoćno ludilo, Sretan rođendan! i Dječji vikend. Više o svim naslovima i izložbi potražite u popratnom dokumentu.

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3). Također, vašu ulaznicu možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac.

 

Cijene ulaznica:

Pojedinačna projekcija: 29 kuna

Festivalska akreditacija: 200 kuna (vrijedi i za warm-up vikend)

Studentska festivalska akreditacija: 150 kuna (vrijedi i za warm-up vikend)

Leave a Reply