Hrvatski nogometni savez uputio oštar prigovor FIFA-i

Hrvatski nogometni savez uputio oštar prigovor FIFA-i

FIFA i Organizacijski komitet Svjetskog prvenstva u Rusiji još jednom su pokazali svoju šlampavost i teško uvrijedili i Hrvatsku, građane Hrvatske, navijače i reprezentativce, stavivši u Nižni Novogradu uoči utakmice s Argentinom kao službeni jezik konferencije za medije “srpskohrvatski”!

Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza u dvorani u kojoj se održavaju konferencije odmah je primjetilo tu provokaciju i maknuli su natpis, međutim natpis ispred dvorane je ostao. Na latinici su kao službeni jezici napisani engleski i španjolski, dok su na ćirilici napisani ruski i srpskohrvatski, nepostojeći jezik, nepostojeće države.

Nakon što su fotoreporteri zamoljeni da napuste dvoranu, ispred dvorane sam ugledao natpis i šokirao se. Odmah sam fotografirao i obavijestio sve hrvatske kolege novinare i fotografiju podigao na društvene mreže. Kako bi se Rusi osjećali da im kao jezik piše ukrajinskoruski! A Ukrajincima tek to ne bi bilo drago. Kolega novinar Ivica Medo pitao  je jednu gospođu iz organizacijskog odbora bi li im smetalo da piše na latinici ukrajinskoruski kad igra ruska reprezentacija. Ona mu je rekla da bi smetalo i tek onda je shvatila. Pravdala se da im je to netko donio, da nisu znali, i da je Fifa odobrila. Nakon toga natpis je uklonjen!

Hrvatski nogometni savez je uputio oštar prigovor FIFA-i!

Gospodo iz FIFA-e u Hrvatskoj se govori hrvatski jezik!!!

Tekst/Foto: Mario Ćužić

Leave a Reply