SP RUSIJA2018. /ZLATKO DALIĆ: Do ove pobjede, došli smo teško, ali zasluženo

SP RUSIJA2018. /ZLATKO DALIĆ: Do ove pobjede, došli smo teško, ali zasluženo

Izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za novinare nakon pobjede nad Nigerijom i zauzimanja prvog mjesta u skupini, sjajan debi na SP-u.

– Čestitke mojim igračima, na ti osvojena boda, utakmica je bila teška. Igrali smo disciplinirno, do ove pobjede došli smo teško, ali zasluženo. Nakon 1998. godine Hrvatska nije pobjedom otvorila natjecanje, a kada pobjedimo onda dođemo daleko u natjecanju, a ovo je samo jedan mali korak do cilja. Pred nama je utakmica sa Argentinom, ovu utakmicu s Nigerijom moramo zaboraviti, jer pred nama je novi protivnik,- rekao je izbornik Dalić.

Izvlačenje Kramarića iz igre, bilo je taktične prirode, a ne zato jer nije bio dobar.

-Kramarić je igrao dobro, ali vađenjem njega iz igre, htio sam rasteretiti Luku i Raketu, i htio sam pojačati vezni red s Brozovićem. – rekao je Dalić, i osvrnuo se na izostanak Čorluke iz prvih 11:- Danas sam odlučio Čorluku ostaviti na klupi, jer nam je trebao brži igrač na toj, poziciji, Čorluka je i dalje važan igrač u našoj momčadi i dalje računamo na njega.

Atmosfera na stadionu i na tribinama, bila je kao da se igra u Hrvatskoj.

-Atmosfera je bila kao da se igra doma. Znali smo da će biti navijača, ali toliki broj nismo očekivali. Igraći su bili oduševljeni, navijanjem i stadionom, šteta što  mi nemamo u Hrvatskoj ovako lijepi stadion. – rekao je izbornik Dalić.

Nakon utakmice, kapetan Hrvatske Luka Modrič, dobio je nagradu kao najbolje igrač utakmice, te kratko prokomentirao utakmicu.

– Za nas je bilo iznimno važno da pobijedimo prvu utakmicu na SP-u. – rekao je Luka Modrić.

Argentina je igrala neriješeno, Hrvatska je sada prva u skupini.

-Nismo se obazirali na utakmicu Argentine i Islanada, bili smo fokusirani na sebe. Utakmica sa Nigerijom nije bila lagana, dobra su momčad i sigurno će osvojiti koji bod u skupini.- rekao je Luka Modrić.

Hrvatska slijedeću utakmicu igra 21. lipnja, u Nižnji Novgordu, u 20,00 sati protiv Argentine.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply