SP RUSIJA /ZLATKO DALIĆ: Debitiram na ovako velikom natjecanju, ali se ne bojim izazova

SP RUSIJA /ZLATKO DALIĆ: Debitiram na ovako velikom natjecanju, ali se ne bojim izazova

Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić održali su konferenciju za novinare uoči prve utakmice s Nigerijom  na SP u Rusiji.

Izbornik Zlatko Dalić, sutra debitira na ovako velikom natjecanju kao što je Svjetsko prvenstvo, do sada sam bio samo u ulozi navijača.

-To je sasvim sigurno moja najveća utakmica u karijeri. Ispred mene je veliki događaj. Debitiram kao izbornik na velikom natjecanju, ali ne bojim se izazova. Iza mene je 12 godina rada i težak put. Svoju vjeru ću prebaciti na igrače. Znam da su velika očekivanja. Svi s nestrpljenje očekuju početak, pa tako i ja.- rekao je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske reprezentacije.

Prvi protivnik Hrvatskoj je Nigerija koja nikada u prvim kolima nije izgubila od europskih reprezentacija.

-Ne bavimo se Nigerijom, sav fokus je na našim igračima. Poštujemo Nigeriju, znamo koliko može biti opasna. Imaju u momčadi velika imena, ali i mi imamo velika imena.- rekao je Dalić.

Na pitanje je li ovo možda i posljednja prilika jedne velike generacije za veliki rezultat, hrvatski kapetan je naglasio kako se nada da pritisak neće sputati naše igrače.

-Dosta se to spominje, ali nas ne opterećuje. Vidjet ćemo što će biti nakon SP-a. Sada se moramo fokusirati na sutrašnju utakmicu i na one koje dolaze. Spremni smo napokon napraviti rezultat koji ova ekipa objektivno može napraviti. Nadam se da nas pritisak neće sputati.- rekao je Luka Modrić.

Osvrnuo se i na tvrdnje nogometnih stručnjaka kako su ‘Vatreni’ favoriti protiv ‘Super orlova’.

-Ne razmišljam o tome. Znamo njihove kvalitete. Radi se o jako nezgodnoj ekipi, Nigerija je možda i najbolja afrička ekipa. Igraju brz i okomit nogomet. Imaju dosta brze i opasne igrače. Nema favorita u prvim utakmicama, bit će to izjednačena utakmica. Možda nas drugi stavljaju u ulogu favorita, ali o tome ne razmišljamo.- rekao je Luka Modrić.

Modrić je naglasio kako hrvatske igrače raduje podrška navijača koju će sutra imati u Kalinjingradu.

-Dosta je naših navijača ovdje. Nadam se kako ćemo ih razveseliti pobjedom i dobrom igrom.- rekao je Luka Modrić.

Nakon konferencija za novinare održan posljednji trening, prije sutrašnje utakmice sa Nigerijom.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto : Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply