Zelena oaza na Trnju

Zelena oaza na Trnju

U Ulica grada Vukovara, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je obnovljeni park i fontanu Tratinčica.

-Fontana koja nije radila 36 godina, od danas će proraditi, i ovaj obnovljeni park,  napokon  izgleda normalno, i da ljudi mogu naći svoj mir.- rekao je Milan Bandić.

-Ova fontana dio je povijesti našeg Trnja, koji je danas prepoznatljiv po fontanama. Ovaj obnovljeni park za ove ljude znači malo bolju kvalitetu života.- rekao je Marko Bartoluci, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje.

Projekt obnove parka i fontane izveden je, nakon 35 godina, prema povijesnim izvorima, u suradnji Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, komunalne poslove i promet i Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode.

– Ovaj park je nastao 1959. godine, i nalazi se na listi nepokretnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Prvu veliku rekonstrukciju doživljava 1982. godine kada se u parku sade 88. stabla i tada je prvi puta postavljena fontana, koja je kratko radila. Sadašnja obnova parka intenzivno je rađena tri mjeseca, za sve radove koristili smo prirodne materijale, a klupe su replike klupa iz 1982. godine. Ukupna vrijednost radova iznosila je 700 tisuća kuna.- rekla je Dragana Jaramaz, voditeljica  Gradskih projekata.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto/Video: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply