33. Međunarodni plivački miting „Zlatni medvjed“

33. Međunarodni plivački miting „Zlatni medvjed“

Tradicionalni plivački miting, 33. po redu „Zlatni medvjed“ kojeg organizira Plivački klub Medveščak održava se u subotu i nedjelju 9. i 10. lipnja 2018. godine na 50 metarskom bazenu BK Svetice u Zagrebu.

Riječ je o natjecanju kojeg Plivački klub Medveščak organizira od 1986. godine te koje je tijekom godina postao zaštitni znak kako kluba, tako i grada Zagreba te zagrebačkog plivanja općenito.

Natjecanje se od 2016. održava na novoizgrađenom bazenskom kompleksu Svetice, a svake godine okuplja najveća imena hrvatskog, ali i svjetskog plivanja pa će tako i ove godine okupiti ukupno više od 400 domaćih i stranih plivača.

Nakon dva dana natjecanja organizatori će tri prvoplasirana natjecatelja opće kategorije u svim disciplinama nagraditi medaljama; najbolji rezultat u ženskoj i muškoj konkurenciji po tablicama HPS-a dobit će plaketu „Zlatni medvjed“, dok će natjecatelji s najvećim zbrojem bodova dva rezultata, prema tablicama HPS-a, finalnih utrka prvog i drugog dana natjecanja, biti nagrađeni s novčanom nagradom od 800 EUR (prvoplasirani), 500 EUR (drugoplasirani), 400 EUR (trećeplasirani), 200 EUR (četvrtoplasirani) i novčanom nagradom od 100 EUR (petoplasirani).

Jedno od najvećih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, koje se ujedno svrstava i među najbolje plivačke mitinge u ovom dijelu Europe,će tako ponovno na jednom mjestu okupitibrojne domaće i strane entuzijaste i zaljubljenike u plivanje.

PK Medveščak poziva sve zainteresirane na bazen Svetice, početak natjecanja je u subotu u 9.00 sati, a finala zajedno sa svečanim otvorenjem na rasporedu su od 17.00 sati. Drugog dana natjecanja početak natjecanja je također u 9.00 sati, a finala će se održati od 17.00 sati.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply