Gradonačelnik Milan Bandić, na 18. godinu vladavine, obišao aktualna gradilišta u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić, na 18. godinu vladavine, obišao aktualna gradilišta u Zagrebu

Točno na današnji dan, prije 18. godina gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, započeo je svoju vladavinu u metropoli, svoju punoljetnost obilježio je radno, kako to radi od početka svojeg mandata, obilaskom aktualnih gradilišta u Gradu.

Prvo odredište bilo je  Groblje Mirogoj, gdje se izvode radovi na izgradnji ograde uz Remetsku cestu, koji će biti završen do kraja kolovoza 2018, kasnije od planiranih rokova zbog sanacije klizišta koje se nalazi na jednom dijelu Remetske ceste.

Ograda  uz rubni dio Mirogoja, razdvajat će rubne parcele Mirogoja od Remetske ceste, ograda  će biti vizualna i zvučna barijera kojoj će biti  svrha da na tom području stvori potrebnu oazu mira.

Ukupna vrijednost radova iznosi 8 milijuna kuna, bez PDV-a.

-Radi se o izuzetno složenom poslu, ovakav zid je jedinstven u Zagrebu, možemo slobodno reći da se ovdje radi o arkadama u malom.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Drugo odredište bilo je veliko gradilište na kojem se uređuje tramvajska pruga, od Britanskog trga do ulice Republike Austrije.  Ove godine radovi na rekonstrukciji pruga započeli su ranije, nego obično, a trajat će do početka rujna, ukupno će se zamijeniti 6 km pruga, uz ovu trenutnu, radovi će se vršiti na još četiri lokacije: Vlaška-Bauerova, Savska cesta, Ilica – od R. Austrije do Pivovare, raskrižje Šubićeva – Držićeva.

Treće odredište je bila ulica Blato na kojoj se vrše radovi proširenja i obnove  asfalta, kada se završi biti će to jedna od žila kucavica, kada će se krenuti u realizaciju projekta preseljenja Dječje i Sveučilišne bolnice. Projekt će se raditi u suradnji Vlade RH i resornog ministarstva.

Posljednje odredište, bilo je trenutno najveće gradilište u Zagrebu, a to je rekonstrukcija Radničke ceste, do Domovinskog mosta, radovi su došli do završnih faza.

-Ovo gradilište obilazit ćemo svaki mjesec. Do kraja rujna  pustit ćemo u promet sjeverni podvožnjak na Žitnjaku – Petruševac, a do kraja listopada i južni podvožnjak. Na taj način bi negdje oko Dana svih svetih pustili u promet puni profil Radničke ceste u duljini od skoro 4 km. Kada se to sve završi biti će to jedna od najljepših ulica u Zagrebu.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

Leave a Reply