GRADSKA SKUPŠTINA: U nastavak 13. sjednice, točka koja je bila u središtu pozornosti, povučena sa dnevnog reda

GRADSKA SKUPŠTINA: U nastavak 13. sjednice, točka koja je bila u središtu pozornosti, povučena sa dnevnog reda

Na prijedlog kluba Gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku, koji su podnijeli  Prijedlog  da se Gradska skupština Grada Zagreba protivi preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub “Dinamo” u sportsko dioničko društvo, prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima, na kraju sam predlagatelj, točku je povukao s dnevnog reda.

Kartelo: Zbog stranačkog i političkog nadmetanje povučena točka s dnevnog reda, ide na sljedeću sjednicu

Na pitanje novinara zašto je Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku povukao tu točku s dnevnog reda skupštinske sjednice, njihov gradski zastupnik Krešimir Kartelo je rekao da je to zato što od početka vrlo uspješno izbjegavaju ikakvo stranačko i političko nadmetanje o toj točki dnevnog reda, ali do njega je na kraju ipak na žalost došlo. Rekao je da je došlo do vrlo velikih političkih prepucavanja u kojima si određeni ljudi žele upisati političke bodove.

“Mi to ne želimo. Mi smo to od početka rekli da ne želimo. Mi smo rekli – ako hoćete svi se upišite na taj prijedlog. Imali su dva tjedna da se svi očituju o tom prijedlogu, da ga dopune, oplemene, okljaštre, što god. Nisu to napravili i sada je u zadnji trenutak krenulo to nekakvo političko nadmetanje. Ja sam pokušavao to balansirati, ali ne želim više u tome sudjelovati. Dakle, ako sam uspješno kao predlagatelj izbjegavao ikakve političke konotacije do sada, ne želim sada da se to pretvori u politički cirkus. Dakle, zaključak ide kakav je i bio (na sljedeću skupštinsku sjednicu)”, rekao je Kartelo.

Dok se u Gradskoj skupština povlačila točka s dnevnog reda ispred skupštine, prosvjedovali su nezadovoljni navijači Dinama.

Tomašević: Sve ide iz početka

“Stvar nije odgođena. Ako ide na sljedeću sjednicu Gradske skupštine, sve ide iz početka. Znači, onda možemo i mi kao oporba staviti točku dnevnog reda. Zapravo su je povukli i odustali od toga, a pitanje je hoće li za mjesec dana biti kasno”, izjavio je Tomašević novinarima.

Podsjetio je i da su četiri kluba oporbenih gradskih zastupnika predložili amandman, za koji su se konzultirali s navijačima i s udrugom “Dinamo to smo mi”, te da su Neovisni za Hrvatsku u raspravi rekli da podržavaju taj amandman. Tim amandmanom oporba je tražila da se na Zaključak doda i kako se “Gradska skupština protivi davanju suglasnosti GNK ‘Dinamo’ za korištenje Gradskog stadiona ‘Maksimir’ za potrebe izrade elaborata o preoblikovanju”.

Ubrzo nakon povlačenja te točke dnevnog reda, Gradska skupštine je nastavila sa zasjedanjem, ali bez oporbenih zastupnika. Kvorum je ipak imala te je popodne završila tu 13. sjednicu, koja je počela 24. svibnja i bila nastavljena danas.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Video: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply