53. FLORAART: Cvijet u srcu mom i oku tvom

53. FLORAART: Cvijet u srcu mom i oku tvom

Na zagrebačkom jezeru Bundek, započela je 53. međunarodna vrtna izložba Floraart najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe, koja će trajati do 3. lipnja 2018.

Brojni posjetitelji koji će ove godine posjetiti “Floraart” na 300.000 četvornih metara moći će uživati u  raznolikom sadržaju, koji nude 220 izlagatelja iz cijele Hrvatske, te desetak izlagatelja iz Europe.

-Izložba nije prikaz zasebnih umjetničkih radova, nego je veliko, cjelovito umjetničko djelo koje je Bundek 13. put pretvorilo u blistavu oazu i prostor užitka za posjetitelje.- rekao je Igor Toljan, voditelj Zrinjevca.

-Pedeset treći put, to je već tradicija i svake godine napravimo nešto bolje. Pa, evo, i ove godine je bolje nego prošle godine, a iduće će biti bolje nego ove. Uvijek dižemo letvicu koliko je moguće. Od Gornjeg grada se štartalo preko Boćarskog doma, i evo nas ovdje na Bundeku 13. put zaredom.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Ovogodišnji Floraart otvorila je zaposlenica Zrinjevca Milka Ćustić, koja dugih 42 godine, radi u toj Holdingovoj podružnici, organizatoru izložbe od 1992. godine.

U sklopu izložbe održavat će  se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt  i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Tijekom trajanja Floraarta, posjetitelji će moći doći do jezera Bundek, bespaltnom autobusnom linijom koja kreće s Mažureničevog trga, isto tako za sve posjetitelje koji će doći osobnim automobilom i parkirati na istočnoj strani  parkirališta Zagrebačkog velesajma, ZET je tradicionalno  organizirao bsplatni  prijevoz turističkim vlakićem na području Bundeka,

Izložba je otvorena svaki dan od 9 do 21 sati.

Ulaz na Izložbu je besplatan!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply