GRADSKA SKUPŠTINA: Priopćenje za medije vezano uz netočne informacije objavljene na pojedinim portalima

GRADSKA SKUPŠTINA:  Priopćenje za medije vezano uz netočne informacije objavljene na pojedinim portalima

Zbog netočnih natpisa, vezanih za prekid 13. sjednice Gradske skupštine, priopćenje prenosimo u cijelosti, zbog točnog informiranja javnosti:

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 U povodu objava i medijskih napisa od 24. i 25. svibnja 2018. na mrežnim stranicama index.hr, sportske.jutarnji.hr, net.hr i drugih, objavljene su netočne i površne informacije u vezi s Prijedlogom zaključka (Građanski nogometni klub “Dinamo”) koji je predložio Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku, a koji je pod točkom 22. uvršten u dnevni red 13. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba sazvane za četvrtak, 24. svibnja 2018.

U tekstu pod naslovom Navijači Dinama pred gradskom Skupštinom spriječili nasilan pokušaj privatizacije kluba koji je objavio portal index.hr navode se netočne informacije koje pogrešno informiraju javnost o tome da je sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba prekinuta zbog prosvjeda navijača Dinama,da je u tom trenutku na dnevnom redu bila točka 22. Prijedlog zaključka (Građanski nogometni klub “Dinamo”)te da je procjena da je u tom trenutku, citiramo: omjer bio 25:22 u korist skupštinara koji se protive privatizaciji.

Radi točnog informiranja javnosti, navodimo da Gradska skupština Grada Zagreba nije nadležna odlučivati o privatizaciji bilo koje građanske udruge, prema tome niti o GNK Dinamu te da se o navedenom Prijedlogu zaključka koji je predložio klub gradskih zastupnika jučer na sjednici nije raspravljalo.

Nije točna informacija da je Gradska skupština, kako se navodi na portalu sportske.jutarnji.hr na prijedlog predsjednika Andrije Mikulića trebala izglasati navedenu točku te da je to bio, citiramo:povod skupini BBB-a na brzo okupljanje i dolazak pred Skupštinu. Također se krivo navodi da je glasanje za tu točku radi okupljanja navijača pomaknuto na sljedeću srijedu.

U trenutku dolaska navijača GNK Dinama raspravljalo se o točki 10. Prijedlog zaključka o sporazumnom raskidu Ugovora o ulaganju sredstava u sportsku građevinu Sportsko – rekreacijski centar Svetice, a sjednica je nakon rasprave o točki 14., sukladno Poslovniku, članak 163., zbog opsežnog dnevnog reda prekinuta u 22.00 sata većinom glasova gradskih zastupnika.

Nastavak 13. sjednice Gradske skupštine sazvan je za srijedu 30. svibnja 2018. u 9.00 sati.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply