Dani Dugava 25. i 26. svibnja

Dani Dugava 25. i 26. svibnja

Građanska inicijativa Dugave u suradnji sa partnerima I. OŠ Dugave, OŠ Frana Galovića, Dječjim vrtićem Tratinčica, La Musica, Dječjim klubom Zmajo, Operacijom Grad, Centrom za mirovne studije, Mjesnim odborom Dugave i Knjižnicom Dugave organizira prve po redu – Dane Dugava!

Dani Dugava započinju u petak, 25. svibnja besplatnom šetnjom kroz naselje. Sastanak šetača je u 18 sati na križanju Vatikanske ulice i Ulice Sv. Mateja, kod „malog“ Konzuma.

Šetnja se održava u okviru globalnog pokreta Jane’s Walk koji se diljem svijeta odvija u svibnju, sa središtem u Torontu u Kanadi. Glavni organizator aktivnosti je Mapiranje Trešnjevke/Centar za kulturu Trešnjevka. Odgovor na pitanje zašto su Dugave do danas ostale primjer vizionarske misli čut ćete iz prve ruke, od ljudi koji su sudjelovali u planiranju i izgradnji naselja prije 40 godina, koji su u kvartu od početaka odrastali.

U subotu, 26. svibnja s početkom u 10 sati, u parku između škole i kafića Trač odvijaju se brojne likovno-kreativne i sportske aktivnosti u koje će biti uključeni sportski klubovi i kreativci iz naselja.

Također organizirati će se i stol slobodne razmjene gdje će pojedinci moći razmijeniti igračke, slikovnice, knjige, odjeću i obuću, nakit, umjetnine i ostale predmete iz  kućanstva koji im više nisu potrebni, za slično materijalno ili kulturno dobro. Istovremeno, u kutku naziva “Kvart kakav  želim” Dugavljani će moći predložiti promjene u svojoj zajednici i biti proaktivni građani u naselju, razgovarajući sa predstavnicima Mjesnog odbora Dugave i Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Istok.

Glazbeni doživljaj Dugava na frulici, flauti, violini i gitari dočarat će vam polaznici Centra za poduku Kreativa (4. – 14. godina) pod vodstvom Gorane Tomašić Šragalj, prof. na velikoj pozornici gdje će se u poslijepodnevnom dijelu od 17 sati birati Prvi glas Dugava. Glazbeno natjecanje za djecu od 6 do 14 godina uz mnoge goste – prijatelje Dugava završiti će biranjem Prvog glasa Dugava, oko 20 sati kada će biti uručene i posebne nagrade za najbolje.

Hodogram aktivnosti u subotu:

10.00 – 14.00 – sajam kreativaca i majstora fine klopice, stol slobodne razmjene, facepainting, kutak “Kvart kakav želim”

10.00 – 12.00 – sportski kutak, igre iz davnina i likovno-kreativni kutak Dječjeg vrtića Tratinčica

11.00 – 12.00 – Koncertić: frulice, flaute, violine i gitare iz Centra za poduku Kreativa

Sportske aktivnosti:
10.00 – 11.00 Karate klub Honda
11.00 – 12.00 Kenjutsu – japansko mačevanje
12.00 – 13.00 Judo klub Dugave
10.00 – 14.00 Tenis klub Movens

10.00 – 14.00 Fitnes studio Magic Well

Leave a Reply