MILAN BANDIĆ: Svetice će izgledati ljepše, od Bundeka

MILAN BANDIĆ: Svetice će izgledati ljepše, od Bundeka

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo kako je na sjednicu Gradske skupštine koja će se održati u četvrtak uputio prijedlog Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba i očekuje da taj njegov prijedlog na Skupštini prođe, a najavio je i da će se na Sveticama, gdje je trebao biti izgrađen nogometni kamp, napraviti najljepši rekreacijski centar u gradu i podzemno ga povezati s parkom Maksimir.

Bandić je na konferenciji za novinare istaknuo da će u Planu gospodarenja otpadom, u odnosu na prijašnji koji Gradska skupština nije prihvatila, biti izbrisane dvije lokacije vezane za reciklažno dvorište u Kostanjeku i Obreščica za obradu biootpada.

Na pitanje kako komentira što će jedna od točaka dnevnog reda biti i “prijedlog zaključka o sporazumnom raskidu Ugovora o ulaganju sredstava u sportsku građevinu Sportsko – rekreacijski centar Svetice” te upitan hoće li sada na Sveticama umjesto nogometnog kampa biti rekreacijski centar za građane, kao što je obećao, Bandić je odgovorio da će biti najljepši rekreacijski centar u gradu i podzemno ga povezati s parkom Maksimir.

“Kako će to izgledati – to će na javnom natječaju reći najveći stručnjaci za projektiranje rekreacijskih centara i krajobraznog uređenja”, poručio je. Ustvrdio je da su Svetice jedinstvena ploha u gradu. “Napravili smo bazen, sklonili smo balon, uklonili ćevape i sada ide natječaj da se tamo napravi najbolji rekreacijski centar, ljepši nego Bundek”, rekao je Bandić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply