NENAD BJELICA: Sretan sam što sam ovdje i velika je čast voditi Dinamo

NENAD BJELICA: Sretan sam što sam ovdje i velika je čast voditi Dinamo

Novi trener Dinama Nenad Bjelica (46) istaknuo je u srijedu da mu je psihološko podizanje momčadi uoči finala Kupa protiv Hajduka prvi zadatak.

  “Sretan sam što sam ovdje i velika je čast voditi Dinamo, jer to je najveći klub u mojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri”, kazao je Bjelica na konferenciji za novinare.
 Trenersku karijeru Bjelica je započeo u austrijskom Kaerntenu. U Austriji je još trenirao Lustenau, WAC te Austriju iz Beča. Potom je proveo dvije sezone u talijanskom drugoligašu Speziji, a od 2016. pa do prije tjedan dana bio je trener poljskog prvoligaša Lecha iz Poznana.
 Kolo prije kraja prvenstva Dinamo je osigurao naslov prvaka, a do kraja sezone očekuju ga još dvije utakmice, 19. svibnja igra protiv zaprešićkog Intera, a 23. svibnja očekuje ga finale Kupa protiv Hajduka u Vinkovcima.
 “U taktičkom smislu nemoguće je napraviti nešto u tako kratkom roku, ali se može psihološki podići momčad i to je moj prvi zadatak. Mislim da imamo dovoljno dobru ekipu da dobijemo obje utakmice”, dodao je Bjelica.
 Bjelica je s Dinamom potpisao ugovor na dvije godine, a na kormilu “modrih” naslijedio je Nikolu Jurčevića, koji je smijenjen nakon samo dva mjeseca.
 “Imam jasnu sliku što želim na terenu i ako treba ući u konfrontacije koje će poboljšati ekipu, spreman sam na to. Takav je moj karakter i mislim da me je Dinamo zato i angažirao. Svojim radom želim dovesti klub na razinu koja se očekuje”, izjavio je Bjelica, dodavši da će o igračkim pojačanjima razgovarati sa vodstvom kluba nakon završetka sezone.
Sportski direktor Dinama Marijan Vlak napomenuo je da nema nikakvih rezultatskih uvjeta kad su u pitanju utakmice sa Interom i Hajdukom:
“Bilo bi dobro da dobijemo ove dvije utakmice, ali nema nikakvog pritiska, niti rezultatskih uvjeta, jer nitko nema čarobni štapić”.
Tekst: HINA/ZNA
Foto: HINA/Damir SENČAR

Leave a Reply