U Zagrebu počinju dvodnevni Dani zdravstvenih karijera

U Zagrebu počinju dvodnevni Dani zdravstvenih karijera

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu i ove godine organizira Dane zdravstvenih karijera u Hrvatskoj, koji se odražavaju u petak i subotu u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, gdje studenti završnih godina studija i mladi zdravstveni djelatnici imaju priliku pratiti izlaganja i sudjelovati u raspravama koje će im pomoći da pronađu svoje mjesto u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

U hrvatskoj javnosti zadnjih je godina sve prisutnija tema odlaska mladih stručnjaka u inozemstvo, pa tako i mladih liječnika koje strani poslodavci zbog visoke razine znanja i dobrih iskustava dočekuju raširenih ruku.

Stoga Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu zagrebačkog Medicinskog fakulteta mlade zdravstvene djelatnike želi potaknuti i ohrabriti na ostanak u Hrvatskoj, a sve dionike zdravstvenog sustava na dijalog kako bi mladima vratili perspektivu za ostanak u Hrvatskoj i osigurali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za krajnje korisnike – pacijente, poručuju organizatori.

“Vjerujemo kako će svakom mladom zdravstvenom djelatniku, studentu i učeniku Dani zdravstvenih karijera donijeti mnoštvo korisnih informacija koje će mu pomoći u budućem odabiru i pronalasku radnog mjesta. U Hrvatskoj, naravno”, kaže Danko Relić, predstojnik Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu.

Na Danima zdravstvenih karijera bit će govora o mogućnostima profesionalnog razvoja te iskustvima obrazovanja i rada u inozemstvu, budućnosti pripravničkog staža, specijalizacijama, poticajnim mjerama za ostanak u Hrvatskoj, ženama u medicini, razvoju karijera u akademskom smjeru itd.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ilustracija

Leave a Reply