Radnička cesta u punom profilu do kraja godine

Radnička cesta u punom profilu do kraja godine

Gradonačelnik Milan Bandić, obišao je najveće gradilište u Gradu Zagrebu, Radničku cestu koja je ušla u svoju posljednju fazu rekonstrukcije, u kojoj će se spojiti sa Domovinskim mostom.

– Završavamo treću etapu i započinjemo četvrtu etapu rekonstrukcije Radničke ceste. Treća etapa obuhvaća radove na tri nadvožnjaka iznad željezničke pruge. Kada će Radnička cesta biti gotova, spajat će Slavonsku i Vukovrsku aveniju sa Domovinskim mostom i ubrzat će put do Zračne luke, a i promet će se odvijati brže nego do sada.- rekao je Goran Radić, voditelj projekta.

Rekonstrukcijom Radničke ceste predviđeno je i uvođenje tramvaja, autobusnih linija te modernih biciklističkih i pješačkih staza sa bogatim hortikulturnim uređenjem. Cijela ruta biti će adekvatno osvijetljena pa će rasvjeta na tramvajskim stajalištima biti znatno bolja od ulične rasvjete.

– Ovo  je jedna od najvećih prometnih investicija u zadnjih 50 godina, u gradu Zagrebu. Ova prometnica je jedna od žila kucavika u gradu, svako peto vozilo koje dolazi u grad prolazi ovim putem. Kada se ovo sve završi biti će to jedna od najljepših prometnica u našem Gradu. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 200 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se do 1. studenog. –rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply